Κινηματογραφος

Disney: Βάζει «λουκέτο» στο στούντιο κινουμένων σχεδίων, Blue Sky

Το στούντιο βρίσκεται πίσω από παραγωγές ταινιών όπως «Η Εποχή των Παγετώνων» και το «Rio»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το στούντιο κινουμένων σχεδίων, Blue Sky, κλείνει η Disney
Το στούντιο κινουμένων σχεδίων, Blue Sky, κλείνει η Disney © YouTube

Η Disney αποφάσισε να κλείσει το στούντιο κινουμένων σχεδίων, Blue Sky, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Deadline.

Το επιτυχημένο στούντιο κινουμένων σχεδίων της 20th Century Fox, Blue Sky, το οποίο βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως το «Η Εποχή των Παγετώνων» και το «Rio», αποφάσισε να κλείσει η Disney σύμφωνα με το Deadline.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Disney κλείνει το στούντιο λόγω covid-19 μιας και «ο προηγούμενος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος για την Disney για διάφορους λόγους, ανάμεσά τους φυσικά και λόγω της πανδημίας, όχι μόνο για τη μεριά του στούντιο αλλά και για με το κλείσιμο των θεματικών της πάρκων και των κρουαζιέρων της. Ετσι το να λειτουργεί κι ένα τρίτο στούντιο animation δεν ήταν βιώσιμο για την Disney δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής πραγματικότητας που προκαλείται από το covid-19.»

Να σημειωθεί πως η τελευταία μέρα λειτουργίας του στούντιο θα είναι τον Απρίλιο και πως οι υπάλληλοι του θα μπορούν να βρουν μια θέση σε κάποια άλλα στούντιο, ενώ οι ταινίες του Blue Sky Studios θα παραμείνουν στην Disney με μια σειρά «Εποχής των Παγετώνων» να βρίσκεται στα πρώιμα στάδια παραγωγή για το Disney+.

To Blue Sky Studios δημιουργήθηκε το 1987 από τους Κρις Γουέτζ, Μάικλ Φεράρο, Καρλ Λούντβιγκ, Αλισον Μπράουν, Ντέιβιντ Μπράουν και Γιουτζίν Τρουμπτζκόι όταν η εταιρεία ειδικών εφέ στην οποία δούλευαν, η MAGI, γνωστή για τα εφέ της στο «Tron», έκλεισε. Η εταιρεία ξεκίνησε με το να κάνει εφέ για διαφημίσεις και ταινίες πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με το animation. H πρώτη τους ταινία ήταν «Η Εποχή των Παγετώνων» το 2002 η οποία κυκλοφόρησε από την Fox.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ