Κινηματογραφος

Η «Eli» ταξιδεύει στη Μαδρίτη

Καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή του Φεστιβάλ

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69691-140518.jpg

Η Έλλη της ταινίας είναι ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο. Είναι ο διπλανός σου στο μετρό, είναι η κοπέλα που μένει στην απέναντι πολυκατοικία, είναι ο μπροστινός σου στην ουρά, είσαι εσύ ο ίδιος.

Η μικρού μήκους ταινία της Γιάννας Δελατόλα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης στις 12-19 Ιουλίου και έχει προταθεί για βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης μικρού μήκους ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, σεναρίου και πρώτου γυναικείου ρόλου.

n

Η Έλλη είναι άνεργη και μένει ακόμα με τους γονείς της. Σύντομα θα γίνει τριάντα και προσπαθεί να ενηλικιωθεί μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο. Η ταινία εστιάζει στις εσωτερικές συγκρούσεις των νέων της γενιάς μας που παλεύουν ενάντια στην ανεργία, την ανασφάλεια και ακολούθως, την κατάθλιψη που πηγάζει απ’ αυτά.

Διατηρεί το χιούμορ της, σκιαγραφώντας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικογένειας την εποχή της κρίσης.

n

Μπορεί να διαδραματίζεται στο πατρικό της Έλλης στην Αθήνα, αλλά είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στη Ν. Υόρκη, με τη συμμετοχή ηθοποιών από την ελληνική κοινότητα εκεί.

Είναι μία low budget ταινία, όμως όπως λέει και η σκηνοθέτης: «Αξίζει να δοκιμάσει κάποιος να κάνει μία ταινία με λίγα χρήματα γιατί έτσι θα δωθεί μεγαλύτερη βάση στο σενάριο και θα αναγκαστεί να είναι πιο αποτελεσματικός/ή στις αποφάσεις του/της λόγω των περιορισμένων ημερών γυρισμάτων.

Η Γιάννα Δελατόλα είναι κινηματογραφίστρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια μένει στη Νέα Υόρκη. Η ταινία «Μια ανάσα μακριά» (2011) που σκηνοθέτησε συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ πρόσφατα, το «Butterfly» (2013) βραβεύτηκε με το Martin E. Segal Prize, με το Hollywood Foreign Press Association Award. Περισσότερες πληροφορίες για την σκηνοθέτη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην Έλλη 

Το τρέιλερ της ταινίας:

Fb: eli  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ