Κινηματογραφος

Η ανάρτηση της Μπίλι Λουρντ για την μητέρα της, Κάρι Φίσερ

Και το τουίτ - φόρος τιμής του Μαρκ Χάμιλ.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κάρι Φίσερ ως «πριγκίπισσα Λέια» στο Stars Wars
Η Κάρι Φίσερ ως «πριγκίπισσα Λέια» στο Stars Wars © Lucasfilm/20th Century Fox/REX/Shutterstock

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η κόρη της Κάρι Φίσερ στο Instagram για την τέταρτη επέτειο θανάτου της μητέρας της.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2016, το Χόλυγουντ έχασε μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Η Κάρι Φίσερ, γνωστή παγκοσμίως για τον ρόλο της Λέια Οργκάνα ή «πριγκίπισσας Λέια» στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» («Star Wars»), πέθανε εκείνη τη χρονιά σε ηλικία 60 ετών. Η ηθοποιός μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου UCLA Medical Center στο Λος Άντζελες, μετά από έμφραγμα που υπέστη λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο βρισκόταν σε επιστροφή από το Λονδίνο.

Το θάνατο της Κάρι Φίσερ, επιβεβαίωσε η κόρη της και ηθοποιός Μπίλι Λουρντ («Booksmart», «Scream Queens», «Star Wars: The Last Jedi», «Star Wars: The Rise of Skywalker») μέσω εκπροσώπου. Στην τέταρτη επέτειο θανάτου της Κάρι Φίσερ, η Μπίλι Λουρντ δημοσίευσε μια φωτογραφία με τις δυο τους και στη λεζάντα απευθύνεται σε εκείνους που έχασαν αγαπημένους ανθρώπους από τη νόσο της Covid-19.

«Στέλνω την αγάπη και δύναμή μου σε όλους αυτούς που τους λείπει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που έχασαν. Και κυρίως σε εκείνους που έχασαν κάποιον κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής χρονιάς. Δεν είστε μόνοι», έγραψε η 28χρονη ηθοποιός.

Εκτός από την Μπίλι Λουρντ, ο συμπρωταγωνιστής της Φίσερ στα Star Wars Μαρκ Χάμιλ (Λουκ Σκαϊγουόκερ), απέτισε φόρο τιμής στην ηθοποιό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, με μια εικόνα των τίτλων τέλους της νέας τριλογίας του «Πολέμου των Άστρων» που γράφει: «Εις μνήμην της Πριγκίπισσας μας Κάρι Φίσερ». Στην ανάρτηση, ο ηθοποιός συμπλήρωσε το χάσταγκ «πάντα μαζί μας».  

Από την εμφάνισή της στην πρωτότυπη τριλογία «Star Wars» (1977-1983) σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Λούκας κι έπειτα, η ηθοποιός και σεναριογράφος χαρακτηρίστηκε ως «γυναίκα-σύμβολο», συμμετείχε σε μια σειρά από κινηματογραφικά πρότζεκτ όπως τα «The Blues Brothers» (1975), «Hannah and Her Sisters» (1986), «When Harry Met Sally...» (1989) κ.α. Υπήρξε τέσσερις φορές υποψήφια για βραβείο Saturn (για το ρόλο της πριγκίπισσας Λέια) και δυο φορές για βραβείο Emmy στην κατηγορία Καλύτερη Γκεστ Εμφάνιση σε Κωμική Σειρά (για τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «30 Rock» και «Catastrophe»). Το 2017, μετά τον θάνατό της, τιμήθηκε με τη διάκριση «Disney Legend» και κέρδισε μουσικό βραβείο Grammy. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έγραψε πολλά ημι-αυτοβιογραφικά μυθιστορήματα όπως τα «Postcards from the Edge» και «Wishful Drinking». Το τελευταίο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση και προτάθηκε για βραβείο Emmy. Όσον αφορά το ένατο επεισόδιο του «Star Wars» με τίτλο «Star Wars: The Rise of Skywalker» που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 2019, η «πριγκίπισσα Λέια» εμφανίστηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι συντελεστές χρησιμοποίησαν κομμένες σκηνές από τα γυρίσματα του Επεισοδίου 7, «Star Wars: The Force Awakens» (2015).

Το 2009, μίλησε δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καθώς έπασχε από διπολική διαταραχή και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και βιβλίο στο οποίο κατέγραφε τον καθημερινό αγώνα της με την κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών. Η μητέρα της Κάρι Φίσερ και δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντέμπι Ρέινολντς, πέθανε μια ημέρα μετά, στις 28 Δεκεμβρίου του 2016, από εγκεφαλικό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ