Κινηματογραφος

Dune, Matrix 4 κι άλλες ταινίες της Warner Bros στο HBO Max

Η ανακοίνωση της Warner Bros και η λίστα με τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν και στην πλατφόρμα streaming.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την επερχόμενη ταινία του Denis Villeneuve, «Dune»
© Chiabella James/Warner Bros

Το «Dune», το «The Matrix 4», το «The Suicide Squad» και άλλες ταινίες της Warner Bros θα προβληθούν σε HBO Max και κινηματογραφικές αίθουσες.

Η πανδημία της Covid-19 έφερε αλλαγές σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού και κατά συνέπεια να συνεχίσουν με διαφορετικό τρόπο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο. Σημαντικές επιπτώσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και η βιομηχανία του κινηματογράφου, σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο. Οι παραγωγές και τα γυρίσματα σταμάτησαν, οι ημερομηνίες των ταινιών που ολοκληρώθηκαν πριν ξεσπάσει η κρίση, αναβάλλονται συνεχώς. Η ιδέα επιστροφής του κοινού στις σκοτεινές αίθουσες μοιάζει ακόμα μακρινή και η επόμενη ημέρα για τις εταιρείες διανομής και τους εργαζόμενους στο χώρο, είναι αβέβαιη. Ο κορωνοϊός άλλαξε δραστικά τη δυναμική ανάμεσα στα στούντιο παραγωγών και τους ιδιοκτήτες σινεμά. 

Dune Official Trailer

Ένα παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της Warner Bros για μεταφορά των κινηματογραφικών πρότζεκτ που θα κυκλοφορούσαν τους επόμενους μήνες, στο Διαδίκτυο. Το στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών ανακοίνωσε ότι όλες οι ταινίες του που ήταν προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν το 2021, θα προβληθούν στην streaming πλατφόρμα HBO Max για τους Αμερικανούς συνδρομητές, αλλά και στις αίθουσες. Στη λίστα με τις 17 ταινίες που θα ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο διανομής, περιλαμβάνονται το «The Matrix 4», το «Dune» και το «The Suicide Squad». Η στρατηγική που θα εφαρμοστεί για τους επόμενους 12 μήνες, είναι ίδια με αυτή της επερχόμενης κυκλοφορίας της ταινίας της Πάτι Τζένκινς «Wonder Woman 1984» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους που έχουν ανοίξει εν μέσω lockdown τα Χριστούγεννα και θα είναι διαθέσιμη στο HBO Max για ένα μήνα. Με την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας, οι ταινίες θα συνεχίζουν την πορεία τους αποκλειστικά στα σινεμά, τουλάχιστον σε αυτά που θα λειτουργούν.

Άλλα φιλμ που αναμένεται να προβληθούν στη μικρή και μεγάλη οθόνη είναι: η κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ του Λιν-Μανουέλ Μιράντα (δημιουργού του «Hamilton») «In the Heights», το πρίκουελ της τηλεοπτικής σειράς «The Sopranos» με τίτλο «The Many Saints of Newark», το θρίλερ «The Little Things» με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, ένα ριμέικ του «Tom and Jerry» σε μορφή live action και κινουμένων σχεδίων, η κινηματογραφική μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού «Mortal Kombat», το θρίλερ «Those Who Wish Me Dead» με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Reminiscence» με τους Χιου Τζάκμαν και Ρεμπέκα Φέργκιουσον, η ταινία τρόμου του Τζέιμς Γουάν («Aquaman», «The Conjuring»), «Malignant» και το βιογραφικό δράμα «King Richard» με τον Γουίλ Σμιθ.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της WarnerMedia Αν Σάρνοφ, χαρακτήρισε αυτό το μοντέλο ως «ένα μοναδικό πλάνο που θα διαρκέσει για ένα χρόνο». Τα στελέχη της εταιρείας εξήγησαν ότι η πρωτοβουλία δεν θα συνεχιστεί το 2022 ή τις επόμενες χρονιές, καθώς «πρόκειται για μια προσωρινή λύση που έρχεται ως απάντηση στην τρέχουσα παγκόσμια υγειονομική κρίση».

«Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι οποίες καλούν για δημιουργικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας πρωτοβουλίας της Warner Bros. Pictures Group. Κανένας δεν επιθυμεί περισσότερο από εμάς να επιστρέψουν οι ταινίες στους κινηματογράφους. Γνωρίζουμε ότι το νέο περιεχόμενο είναι η ψυχή της εμπειρίας στην αίθουσα, όμως πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα, ότι οι πιο πολλοί κινηματογράφοι πιθανόν να λειτουργήσουν με μειωμένο αριθμό θεατών σε όλη τη διάρκεια του 2021», δήλωσε η Σάρνοφ. «Με αυτό το πλάνο, μπορούμε να υποστηρίξουμε τους αιθουσάρχες με ένα σταθερό πρόγραμμα ταινιών, ενώ παράλληλα να δώσουμε στους σινεφίλ που δεν έχουν πρόσβαση στις αίθουσες ή δεν είναι ακόμα έτοιμοι να τις επισκεφτούν, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα φιλμ που έχουμε για το 2021. Είναι μια κατάσταση στην οποία κερδίζουν οι λάτρεις του σινεμά και οι αιθουσάρχες και για την οποία είμαστε ευγνώμονες στους κινηματογραφιστές που εργάστηκαν μαζί μας στην καινοτόμο –για τις τωρινές συνθήκες- κίνηση».

Η αύξηση του περιεχομένου στις streaming υπηρεσίες (Netflix, Hulu, Disney+, HBO Max) τα τελευταία χρόνια και κυρίως από τον περασμένο Μάρτιο που η εξάπλωση του ιού από χώρα σε χώρα ήταν ραγδαία, εγκαινιάζει μια νέα εποχή διασκέδασης που ήδη επηρεάζει αρνητικά την κοινότητα διανομής ταινιών. Το πρώτο τεστ για το αν θα είναι επιτυχές αυτό το -ανεπιθύμητο για πολλούς αιθουσάρχες- βήμα των κινηματογραφικών στούντιο, θα πραγματοποιηθεί με την κυκλοφορία της «Wonder Woman» σε λίγες ημέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ