Κινηματογραφος

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τι θα δούμε σήμερα

Με κόστος 3 ευρώ, το Φεστιβάλ παρέχει μια ταινιοθήκη που θα κάνει τις μέρες της καραντίνας πιο ευχάριστες.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς
Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

«Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και άλλες ταινίες που είναι διαθέσιμες σήμερα στην πλατφόρμα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που φέτος διεξάγεται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας της COVID-19, βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2020.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ | Ballad for a Pierced Heart

Οι θεατές σε όλη τη χώρα, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών, μέσα από την πλατφόρμα filmfestival.gr . Με κόστος 3 ευρώ, το Φεστιβάλ παρέχει μια ταινιοθήκη που θα κάνει τις μέρες της καραντίνας πιο ευχάριστες. Σήμερα, Δευτέρα το φεστιβάλ παρουσιάζει την –ήδη sold out– πολυσυζητημένη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» («Ballad for a Pierced Heart»). Εδώ, θα βρείτε την κριτική του κριτικού κινηματογράφου της Athens Voice, Κωνσταντίνου Καϊμάκη.

Άλλα φιλμ που αξίζει να δούμε και βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ από σήμερα και μέχρι αύριο στις 10:01 π.μ. είναι: το γερμανικής παραγωγής θρίλερ «Υπνος» («Sleep») σε σκηνοθεσία του Μάικλ Βίνους, το δράμα/ εγκληματική περιπέτεια «Γελαστό Πρόσωπο» («Funny Face») του Αμερικανού σκηνοθέτη Τιμ Σάτον («Dark Night», «Pavilion»), η πανελλήνια πρεμιέρα του «The Audience», ταινίας του Αργεντίνου Μαριάνο Πενσόττι που γυρίστηκε στην Αθήνα, τη δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του Ιταλού σκηνοθέτη Ντανίλο Καπούτο, «Σπείρε τον Άνεμο» («Sow the Wind»), το δράμα «Ένας Ήρεμος Άνθρωπος» («A Simple Man») του Τάσου Γερακίνη και το κοινωνικό-ψυχολογικό δράμα «Daniel ‘16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Daniel '16

Επιπλέον, από σήμερα και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες της σελίδας του Φεστιβάλ του Youtube, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους σκηνοθέτες των τμημάτων «Διεθνές Διαγωνιστικό», «Meet the Neighbors» και των ελληνικών ταινιών του προγράμματος που συζητούν στο Zoom.

#TIFF61 | Sow the Wind

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ