Κινηματογραφος

Πώς προετοιμάζεται ο Τίμοθι Σαλαμέ για τον ρόλο του Μπομπ Ντίλαν

Τι είπε ο 24χρονος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τίμοθι Σαλαμέ θα υποδυθεί τον Μπομπ Ντίλαν
© VICKIE FLORES / EPA

Ο Τίμοθι Σαλαμέ θα υποδυθεί τον Μπομπ Ντίλαν στη βιογραφική ταινία «Going Electric» και ζήτησε συμβουλές από τον σκηνοθέτη Τζόελ Κοέν

Στις αρχές του 2020, ανακοινώθηκε ότι ο Τίμοθι Σαλαμέ («Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου», «Καλοκαιρινές Νύχτες», «Μικρές Κυρίες») θα υποδυθεί τον Μπομπ Ντίλαν στην επερχόμενη βιογραφική ταινία «Going Electric», με θέμα τη ζωή του τραγουδιστή-τραγουδοποιού, στα νεανικά του χρόνια.

Για πολλούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα νεότερων γενεών, η ενσάρκωση του Ντίλαν ή οποιασδήποτε σπουδαίας προσωπικότητας της μουσικής, ίσως να αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Ο Σαλαμέ ζήτησε συμβουλή από τον σκηνοθέτη Τζόελ Κοέν.

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό GQ, ο ηθοποιός εξηγεί ότι ο σκηνοθέτης των «Fargo», «Η Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς», «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» κ.α., τον προσκάλεσε για δείπνο. Εκεί, ο Σαλαμέ ρώτησε τον Κοέν για τον Ντίλαν, γνωρίζοντας ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του και ότι πραγματοποίησε εκτενή έρευνα κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας «Inside Llewyn Davis», που έχει μια σύνδεση με τον Ντίλαν, καθώς βασίζεται στην άνοδο της φολκ (λαϊκής) μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του ’60.  

«Φαινόταν σχεδόν κουρασμένος που μιλούσε γι’αυτά τα πράγματα», είπε ο Σαλαμέ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοέν μοιράστηκε κάποια στοιχεία για τον Ντίλαν και κυρίως το ρυθμό, τον όγκο και τη συνέχεια του έργου του. «Κυκλοφορούσε το ένα πρωτοποριακό άλμπουμ μετά το άλλο, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του».

Μεταξύ άλλων, ο Σαλαμέ αναφέρει στη συνέντευξη ότι νοίκιασε ένα μικρό σπίτι στο Γούντστοκ για έναν μήνα, τον Ιούλιο, ώστε να προετοιμαστεί για το ρόλο του στο «Going Electric», σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Μάνγκολντ («Walk the Line», «The Wolverine», «Ford vs Ferrari».

Ο 24χρονος ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει ως Πολ Ατρείδης στο Dune του Ντενί Βιλνέβ που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2021. Στην ταινία συμμετέχουν και οι Όσκαρ Άιζακ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Χαβιέ Μπαρδέμ κ.α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ