Κινηματογραφος

Η Ανθρώπινη Φωνή: Το τρέιλερ της μικρού μήκους του Αλμοδόβαρ

Είναι η πρώτη αγγλόφωνη δουλειά του δημοφιλούς Ισπανού σκηνοθέτη, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας μικρού μήκους του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Η Ανθρώπινη Φωνή», με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας μικρού μήκους του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Η Ανθρώπινη Φωνή» κυκλοφόρησε και η πρωταγωνίστρια Τίλντα Σουίντον είναι καθηλωτική στο κλιπ διάρκειας ενός λεπτού.

Η 30λεπτη ταινία που έκανε πρεμιέρα στο 77o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι η πρώτη αγγλόφωνη δουλειά του δημοφιλούς Ισπανού σκηνοθέτη, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ. Η ιστορία διαδραματίζεται στον περιορισμένο χώρο ενός διαμερίσματος με έντονα χρώματα, όπου η Σουίντον φορώντας μοναδικά ενδύματα, περιμένει έναν πρώην εραστή που ποτέ δεν επιστρέφει. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, η μοναξιά παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή την ηρωίδα.

Ο Αλμοδόβαρ χρησιμοποίησε αυτό το κείμενο ως αρχή για την ταινία του «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» (1988), στην οποία μια γυναίκα προσπαθεί να πείσει τον σύντροφό της να μην την αφήσει, μέσα από τηλεφωνική κλήση. Η «Ανθρώπινη Φωνή» γυρίστηκε  μέσα σε εννέα ημέρες τον Ιούλιο του 2020, στη Μαδρίτη. Στο Φεστιβάλ Βενετίας, απέσπασε θετικές κριτικές.

Juan Gatti, @ Pathe UK/Facebook

Το πάθος, το συναίσθημα, η θλίψη και το μελόδραμα είναι πρωταγωνιστές στο τρέιλερ – όπως και σε κάθε ταινία του σκηνοθέτη. «Υπήρχε μια χρονική περίοδος όπου σε περίμενα και πάντα επέστρεφες, μέχρι πριν από τρεις ημέρες», ακούγεται να λέει η Σουίντον, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κλιπ ενώ κάθεται, φορώντας μια κόκκινη βραδινή τουαλέτα του οίκου Balenciaga.

«Χρειάζεσαι την αίσθηση ότι κάποιος σε κατανοεί πλήρως», δήλωσε ο σκηνοθέτης για την επιλογή της Σουίντον, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Indiewire τον Σεπτέμβριο. «Στην περίπτωση της Τίλντα, ήταν ακριβώς όπως την ονειρευόμουν. Είναι τόσο ανοιχτή (σε ιδέες), τόσο έξυπνη. Μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση με τη λογική της. Στις πρόβες, κατανοήσαμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά».

Η «Ανθρώπινη Φωνή» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας.