Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει

Love will tear us apart

2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 747
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει (Hasta que la boda nos separe)»

Κριτική για την ταινία «Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει (Hasta que la boda nos separe)» του Ντάνι ντε λα Όρντεν

Η 30χρονη Μαρίνα, πετυχημένη διοργανώτρια γάμων, έχει έναν απαράβατο όρο στη ζωή της από τότε που ήταν μικρή, δίνοντας τη σκληρή υπόσχεση στον πατέρα της να μην ερωτευτεί ποτέ. Ώσπου έρχεται η στιγμή σε μια γαμήλια τελετή που έχει η ίδια οργανώσει,  όπου τα ιδανικά της κλονίζονται. Ο Κάρλος, με τον οποίο έχει ένα σύντομο ερωτικό επεισόδιο, ετοιμάζεται να παντρευτεί και η αρραβωνιαστικιά του είναι παιδική φίλη της Μαρίνα.

Ισπανική κωμωδία εξωφρενικών ερωτικών καταστάσεων με πρωταγωνίστρια την αφοπλιστική Μπελέν Κουέστα (η Χούλια/ Μανίλα του 4ου κύκλου του «Casa De Papel») από τον Ντάνι ντε λα Ορντέν, σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Elite» αλλά και των φιλμ «Barcelona Christmas Night» (2015) και «Barcelona Summer Night» (2013). Παρά τα αναπόφευκτα κλισέ, η ταινία καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική χάρη στη φρεσκάδα και τις ακραίες κωμικές περιπέτειες που προσδίδουν μοντέρνες πινελιές στα ερωτικά ήθη των ηρώων. Φυσικά το εξωφρενικό στοιχείο ορισμένων κωμικών καταστάσεων (όπως στη σκηνή με τον ερωτοχτυπημένο βαρκάρη που βουτά στην καταιγίδα για να πνίξει τον καημό του έχοντας στο σκάφος του τους αποσβολωμένους ήρωες ή το άγχος στη σκηνή που Μαρίνα και Κάρλος κάνουν σεξ στο σπίτι του μελλοντικού πεθερού του) είναι ο καταλύτης που κάνει την ταινία να παρακολουθείται όχι απλώς άνετα αλλά απόλυτα ευχάριστα.

Σκηνοθεσία: Ντάνι ντε λα Όρντεν
Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Κουέστα, Άλεξ Γκαρσία, Σίλβια Αλόνσο

INFO
Hasta que la boda nos separe
Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει Hasta que la boda nos separe
2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντάνι ντε λα Ορντέν
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αντόνιο Ντίσεντ, Γκρασία Ολέιγιο, Άλεξ Γκαρσία, Μπελέν Κουέστα, Μάριαμ Χερνάντεζ, Σίλβια Αλόνσο, Σάλβα Ρέινα, Ρικάρντο Καστέλλα
  • χρονολογια: 2020
Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ