Κινηματογραφος

AOAFF: Η Αθήνα γίνεται ξανά ένας μεγάλος υπαίθριος κινηματογράφος

Η καλοκαιρινή μας συνήθεια κάνει πρεμιέρα με ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό τριήμερο

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το 10ο Athens Open Air Film Festival - Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινάει με τρεις κινηματογραφικές προβολές στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Κάθε καλοκαίρι ανυπομονούμε σταθερά για κάποια πράγματα. Έχουμε τις διακοπές στα νησιά, τα μπάνια στη θάλασσα, τα παγωτά, ενώ την τελευταία δεκαετία οι Νύχτες Πρεμιέρας, μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ, έχουν φροντίσει να αποκτήσουμε ακόμα μία αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια. Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, για να μετατρέψει την Αθήνα σε έναν μεγάλο υπαίθριο κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο.  

Ο θεσμός φέτος ξεκινάει από το Γκάζι και συγκεκριμένα από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Athens Open Air Film Festival κάνει αρχή για το 2020, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, με τρεις ταινίες που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, αλλά και με τα ανάλογα mixtapes που θα προηγούνται κάθε προβολής. Η πρεμιέρα έχει Κουεντίν Ταραντίνο και τη μόνη ταινία του που δεν έχει βασιστεί σε πρωτότυπο σενάριο, την «Jackie Brown». Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου, με μία οσκαρική παραγωγή, το «Όλα για τη Μητέρα μου», το έργο που χάρισε στον Πέδρο Αλμοδόβαρ το Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ. Το τριήμερο θα κλείσει γιορτάζοντας τα «γενέθλια» του «Rocky Horror Picture Show», της διαχρονικής cult ταινίας που έκανε πρεμιέρα πριν 45 χρόνια.  

Βέβαια, το Athens Open Air Film Festival δεν θα τελειώσει μέσα σε αυτό το τριήμερο, ούτε θα μείνει μόνο στον χώρο της Τεχνόπολης. Με το υπόλοιπο πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών να περιμένουμε να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε όχι μόνο τις ταινίες που θα γεμίσουν το καλοκαίρι μας, αλλά και σε ποιους θερινούς κινηματογράφους θα βρεθούμε, ποιες εμβληματικές τοποθεσίες τις πόλεις θα μετατραπούν σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και πού θα φιλοξενηθεί η drive-in προβολή, που το Athens Open Air Film Festival ετοιμάζει.  

Το πρόγραμμα των τριών προβολών του AOAFF στην Τεχνόπολη 

Πέμπτη 25 Ιουνίου | 21:30 
Jackie Brown (1997, 154’)  
του Κουέντιν Ταραντίνο 

Την πρεμιέρα κάνει μία ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο

Παρασκευή 26 Ιουνίου | 21:30  
Όλα για τη Μητέρα μου (1999, 104’) 
του Πέδρο Αλμοδόβαρ  
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα τη συνοδεύει το βανάκι του Pepper 96.6 με μουσικές εμπνευσμένες από το σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην πρώτη του καλοκαιρινή έξοδο. 

Το οσκαρικό αριστούγημα του Αλμοδόβαρ

Σάββατο 27 Ιουνίου | 22:45   
The Rocky Horror Picture Show (1975, 100’) 
του Τζιμ Σάρμαν 
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 

Η διαχρονική cult ταινία έχει τα 45α γενέθλιά της

Περισσότερες πληροφορίες για το 10ο Athens Open Air Film Festival 

Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου από την οδό Ιάκχου και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών. 

Η διανομή των δελτίων για την προβολή των ταινιών «Jackie Brown» (Πέμπτη 25 Ιουνίου) και «Όλα για τη Μητέρα μου» (Παρασκευή 26 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 19:30 μέχρι εξαντλήσεώς τους. Για την προβολή του «Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 21:00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22:45. 

Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.