Κινηματογραφος

Τον σκλάβο υποδύεται στη νέα του ταινία ο Γουίλ Σμιθ

Πρόκειται για θρίλερ με τίτλο «Emancipation» σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γουίλ Σμιθ
O Γουίλ Σμιθ © EPA/Zipi

Με το κίνημα Black Lives Matter να αυξάνει τη δημοτικότητά του, ο Γουίλ Σμιθ θα υποδυθεί τον σκλάβο Πίτερ Γκόρντον στη νέα του ταινία.

Έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε ταινία όπου θα υποδύεται έναν σκλάβο είναι ο Γουιλ Σμιθ σύμφωνα με τους καλλιτεχνικούς κύκλους του Χόλιγουντ.

Συγκεκριμένα, με το κίνημα Black Lives Matter να βρίσκει ολοένα και περισσότερη ανταπόκριση μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η κινηματογραφική βιομηχανία αποφάσισε να στηρίξει πιο πολύ ταινίες που αφιερώνονται στο ζήτημα του ρατσισμού, που μέχρι τώρα έπαιρναν δυσκολότερα το «πράσινο φως» για την παραγωγή τους.

Στο νέο, λοιπόν, θρίλερ με τίτλο «Emancipation» σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά, ο Γουιλ Σμιθ θα υποδυθεί τον Πίτερ Γκόρντον, έναν σκλάβο που δραπέτευσε από τον Νότο, εν μέσω του Αμερικανικού Εμφυλίου, και βρέθηκε στον Βορρά όπου και πολέμησε μαζί με τον στρατό εκεί. 

Ο ίδιος ο Γκόρντον έγινε διάσημος όταν φωτογραφίες του που έδειχναν την βαριά πληγωμένη του πλάτη από τα μαστιγώματα κυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποδεικνύοντας έτσι την βάναυση συμπεριφορά των Νοτιών προς τους σκλάβους, αναγκάζοντας έτσι πολλούς ελεύθερους μαύρους να καταταγούν με τον στρατό του Βορρά και να πολεμήσουν εναντίον του Νότου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ