Κινηματογραφος

Οι κομμένες σκηνές της «Μπαλάντας της τρύπιας καρδιάς»

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «τραγουδάει» ακόμη…

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν έφτασε ο κορωνοϊός στη χώρα μας η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» πραγματοποιούσε θαυμάσια πορεία στο εμπορικό κύκλωμα. Οι προβολές της αποκλειστικά στο σινεμά Άστυ για τους αθηναίους σινεφίλ ήταν σχεδόν πάντα sold out κατά τη διάρκεια της πρώτης βδομάδας κυκλοφορίας ενώ τα μέτρα προστασίας για το κοινό λόγω κορονοϊού φρέναραν το άνοιγμα της ταινίας σε 25 αίθουσες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτές τις μέρες οι συντελεστές του φιλμ σκέφτηκαν να κάνουν στους σινεφίλ ένα μικρό «δωράκι»: μια επιλογή από τις deleted scenes της «Μπαλάντας της τρύπιας καρδιάς». Στο δελτίο τύπου που μας έστειλαν αναφέρουν το σκεπτικό της παραπάνω ενέργειας με τα εξής λόγια:

«Ως γνωστόν, οι κομμένες σκηνές μιας ταινίας είθισται να δίνονται στη δημοσιότητα αφότου προβληθεί αυτή – υπό κανονικές συνθήκες. Όμως, εφόσον οι συνθήκες μόνο κανονικές δεν είναι, είπαμε να πρωτοτυπήσουμε, και ιδού κάποιες ζουμερές σκηνές της ταινίας, που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην κόπια που θα (ξανα)βγει στις αίθουσες -κορωνοϊού επιτρέποντος. Απολαύστε τις! Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στις αίθουσες...»

Δειτε περισσοτερα