- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεργασία ζητά η Ένωση Οπτικών Εφέ στις ΗΠΑ
Πολλοί καλλιτέχνες των Οπτικών Εφέ πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται στις εγκαταστάσεις των στούντιο
Οι καλλιτέχνες Οπτικών Εφέ στις ΗΠΑ ζητούν να τους επιτραπεί να εργάζονται από το σπίτι ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η Ένωση Οπτικών Εφέ (Visual Effects Society), των ΗΠΑ η οργάνωση που εκπροσωπεί τους τεχνικούς και καλλιτέχνες που εργάζονται στον τομέα, ζήτησε από τα στούντιο και την κινηματογραφική βιομηχανία να υποστηρίξουν τις προσπάθειες να επιτραπεί στα μέλη της η τηλεργασία λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οπτικών Εφέ γνωστοποιεί ότι «θέλει να ενθαρρύνει όλους τους εργοδότες - μεγάλους ή μικρούς - να χορηγούν άδεια στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας του COVID-19».
«Κατανοούμε τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια για την προστασία του κατοχυρωμένου παραγόμενου έργου, αλλά τώρα είναι η στιγμή για τη μέγιστη ευελιξία απέναντι στους καλλιτέχνες VFX (Οπιτικών Εφέ) και όλους τους επαγγελματίες, καθώς προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας μέσα σε αυτή την κρίση. Πολλές εταιρείες προσπαθούν να αναλάβουν δράση και είμαστε αισιόδοξοι ότι τα στούντιο μπορούν να βρουν και να υιοθετήσουν εφαρμόσιμες λύσεις ».
Η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου εκδόθηκε σε μια περίοδο που πολλοί καλλιτέχνες των Οπτικών Εφέ πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται στις εγκαταστάσεις των στούντιο, παρ' όλο που η παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων διακόπηκε με βάση τις οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο μέτρων επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Την περασμένη o Μάριο Ροκίτσκι, υπεύθυνος χρώματος στη Double Negative, στο Βανκούβερ του Καναδά ξεκίνησε συλλογή υπογραφών διαδικτυακά στην πλατφόρμα on change.org με τη μορφή ανοιχτής επιστολής προς την Ένωση Εταιρειών Κινηματογράφου -Motion Picture Association (MPA) να επιτραπεί στους καλλιτέχνες των Οπτικών Εφέ να εργάζονται από απόσταση.
Πολλοί καλλιτέχνες VFX υποχρεώνονται να εργάζονται στις έδρες των εταιριών λόγω αυστηρών συμφωνιών εχεμύθειας που πρέπει να υπογράφουν με σκοπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και την πρόληψη διαρροών και κλοπών πνευματικών δικαιωμάτων. Οι συμφωνίες έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο τους, καθώς οι εργαζόμενοι σε γενικές γραμμές δεν επιτρέπεται να παίρνουν το περιεχόμενο εκτός των εγκαταστάσεων για λόγους ασφάλειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός επανέρχεται στις δηλώσεις του για την ποικιλομορφία του ήρωα
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.