Κινηματογραφος

Λούκα Γκουαντανίνo: Έρχεται η νέα ταινία μικρού μήκους του

Στο «The Staggering Girl» πρωταγωνιστεί η Τζούλιαν Μουρ, με πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου στο φετινό Athens Fashion Film Festival.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Staggering Girl
The Staggering Girl

Η μικρού μήκους ταινία «The Staggering Girl» του Λούκα Γκουαντανίνο, με την Τζούλιαν Μουρ, κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου στο Athens Fashion Film Festival.

Ένα από τα πολυαναμενόμενα φιλμ μικρού μήκους, μαζί με το «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι το «The Staggering Girl» του ιταλού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο. Γνωστός μέσα από ταινίες όπως το υπέροχο «A Bigger Splash», τη νέα αμφιλεγόμενη «Suspiria» και φυσικά το βραβευμένο και αγαπημένο «Call Me by Your Name», ο Λούκα Γκουαντανίνο, στα 48 του χρόνια, θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής – και συνάμα ευρωπαϊκής - καλλιτεχνικής έκφρασης.

Luca Guadagnino's THE STAGGERING GIRL | Official Clip | MUBI


Ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει επίσης μερικά εξαιρετικά ντοκιμαντέρ («Bertolucci on Bertolucci») και ταινίες μικρού μήκους («Tilda Swinton: The Love Factory»), όπως και διάφορα fashion films. Πολύ κοντά στο χώρο της μόδας, ο Λούκα Γκουαντανίνο έχει δουλέψει για τον οίκο Fendi το 2005, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στα Louis Vuitton’s Journey Awards, ενώ – το σημαντικότερο – είναι ο ιδρυτής του creative agency Frenesy, με πελάτες μερικά από τα μεγαλύτερα luxury fashion brands του κόσμου (Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton, Armani, Cartier, Sergio Rossi, Ermenegildo Zegna, Fendi).

Η δραματική 35λεπτη ταινία μικρού μήκους «The Staggering Girl», σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο και συμπαραγωγό τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Valentino, Πιερπάολο Πικιόλι, έκανε το ντεμπούτο της στο περσινό κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών και έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τις 15 Φεβρουαρίου 2020. Στην Ελλάδα μάλιστα, το φιλμ θα παιχτεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου (ώρα 20:30) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του «Athens Fashion Film Festival 2020».

The Staggering Girl
The Staggering Girl

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Τζούλιαν Μουρ, μαζί με την Μία Γκοθ, Κίκι Λέιν, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Μάρθε Κέλλερ. Το μουσικό σκορ το «υπογράφει» ο θρυλικός γιαπωνέζος συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο.

Η Φρανσέσκα (Τζούλιαν Μουρ) είναι συγγραφέας, κόρη της διάσημης ζωγράφου Σοφία Μορέτι (Μάρθε Κέλλερ και Μία Γκοθ σε flashbacks). Διάφοροι ψίθυροι που ακούγονται μέσα από τους τοίχους και αεραγωγούς του διαμερίσματός της, ψίθυροι γύρω από τον έρωτα μίας νεαρής γυναίκας, αποσπούν την προσοχή της Φρανσέσκα και την φέρνουν μπροστά σε δοκιμασίες. 

The Staggering Girl
The Staggering Girl

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ