- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραβεία SAG: Οι καλύτερες ομιλίες της βραδιάς
Brad Pitt, διαζύγια και Tinder, Joaquin Phoenix, Heath Ledger και ο άντρας που του έτρωγε τους ρόλους και Michelle Williams και μοναξιά του ηθοποιού
Οι ομιλίες των Brad Pitt, Joaquin Phoenix και Michelle Williams στα Βραβεία SAG (Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών) είχαν χιούμορ και συναίσθημα
Τα Βραβεία SAG (Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών) πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, με τους νικητές τους να μάς κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο σίγουροι για το ποιους θα δούμε να σηκώνουν το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ στις 10 Φεβρουαρίου. Ο Joaquin Phoenix πήρε το βραβείο Α’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Joker», η Renée Zellweger το Α’ γυναικείου για την «Judy», ο Brad Pitt το Β’ αντρικού για το «Once Upon a Time…in Hollywood» και η Laure Dern το Β’ γυναικείου για το «Marriage Story», ενώ το καστ του «Parasite» έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που κέρδισε το συνολικό βραβείο των SAG.
Με άλλα λόγια, τίποτα δεν άλλαξε από τις Χρυσές Σφαίρες. Ωστόσο, τα Βραβεία κατάφεραν να συζητηθούν όχι μόνο για τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και την συνάντηση Brad Pitt και Jennifer Aniston, αλλά και για κάποιες από τις ομιλίες των νικητών της βραδιάς.
Ο Brad Pitt είχε ξεκάθαρα την ομιλία που συνοδεύτηκε από τα περισσότερα γέλια. Ο ηθοποιός δεν δίστασε να αυτοσαρκαστεί και να σχολιάσει τα διαζύγια του και το γεγονός ότι είναι ελεύθερος, ενημερώνοντας το κοινό ότι θα προσθέσει αυτή τη βράβευση στο προφίλ του στο Tinder και υπονοώντας ότι ο ρόλος του ήταν σχετικά εύκολος για τον ίδιο, αφού έπρεπε να υποδυθεί έναν άντρα που βγάζει την μπλούζα του και δεν τα πηγαίνει καλά με τη γυναίκα του. Παράλληλα, σχολίασε και τη μανία του Tarantino με τα γυναικεία πόδια στις ταινίες του, ευχαριστώντας εκτός από τον DiCaprio και τη Robbie, και τα πόδια όλων των γυναικών της ταινίας και λέγοντας: «Σοβαρά, ο Quentin έχει χωρίσει περισσότερες γυναίκες από τα παπούτσια τους απ’ ότι η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA)».
Κι αν αυτή ήταν η πιο χιουμοριστική ομιλία, η πιο συναισθηματική θα πρέπει να ήταν αυτή της Michelle Williams, όταν αποδέχτηκε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική ταινία ή μίνι σειρά για τη συμμετοχή της στο «Fosse/Verdon». Η ηθοποιός μίλησε για την μοναξιά του επαγγέλματος αναφέροντας: «Όταν ήμουν 12, ανάμεσα στην επιπλέον δουλειά και τα περιστασιακά διαφημιστικά σποτ, μυστηριωδώς είχα την καλή τύχη να είμαι σε μία ταινία με τον κύριο Ben Kingsley και μου είπε κάτι που σκέφτομαι μέχρι σήμερα. Είπε: “Δεν μ’ αρέσει η υποκριτική, είναι πολύ μοναχικά. Μου αρέσει η αντίδραση”. Και ξέρω ότι έχω νιώσει αυτή τη μοναχικότητα και όλοι μας έχουμε νιώσει αυτή τη μοναχικότητα. Κάποιες φορές είσαι σε μία σκηνή και κάνεις έναν μονόλογο ή κάποιες φορές είσαι σε μία σκηνή με κάποιον άλλον αλλά αισθάνεσαι σαν να κάνεις μονόλογο ή κάποιες φορές παίζεις με κάποιον και με το εγώ του, που είναι πολύ μοναχικό, και μερικές φορές παίζεις με έναν σκύλο και μερικές φορές είσαι όσο τρομερά τυχερός που βρίσκεις τον εαυτό σου απέναντι από τον Sam Rockwell».
Από την άλλη, ο Phoenix αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του στο μικρόφωνο όχι για να μιλήσει για τον εαυτό του και τον ρόλο του, αλλά για τους υπόλοιπους υποψήφιους στην κατηγορία του, καθώς και για τον άνθρωπο που στιγμάτισε με την ερμηνεία του τον ρόλο του Joker, τον Heath Ledger, πάνω στου οποίου τους ώμους σημείωσε ότι στέκεται αυτή τη στιγμή. Περισσότερο από όλους, μάλιστα, αναφέρθηκε στο άτομο που πάντα του «έτρωγε» όλους τους ρόλους, τον Leonardo DiCaprio: «Όταν ξεκίνησα ξανά την υποκριτική και να πηγαίνω σε οντισιόν, πάντα μου άρεσε να παίρνω το τελικό τηλεφώνημα και -νομίζω ότι πολλοί γνωρίζουν αυτό το συναίσθημα- πάντα υπήρχαν αυτοί οι άλλοι δύο τύποι που έπρεπε να κερδίσω. Και πάντα θα χάναμε από το ίδιο παιδί. Κανένας ηθοποιός δεν θα έλεγε ποτέ το όνομά του, γιατί θεωρούταν πολύ μεγάλο, αλλά κάθε σκηνοθέτης που έκανε κάστινγκ θα ψιθύριζε: “Είναι ο Leonardo”. Ποιος είναι αυτός ο Leonardo; Leonardo, έχεις υπάρξει εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια έμπνευση για εμένα και πολλούς ανθρώπους. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ».
Συνεχίζοντας με τους υπόλοιπους, ο ηθοποιός είπε: «Christian (Bale), αφιερώνεσαι στους ρόλους με τρόπους που εγώ μπορώ μόνο να ονειρευτώ. Δεν έχεις δώσει ποτέ μία κακή ερμηνεία, είναι ενοχλητικό. Εύχομαι έστω για μία φορά, μία φορά να ήσουν χάλια. Θα ήταν τέλειο, εντάξει; Adam (Driver), σε παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια και παραδίδεις αυτές τις πανέμορφες, λεπτεπίλεπτες, απίστευτα βαθιές ερμηνείες και απλά συγκινούμαι τόσο από εσένα και ήσουν συντριπτικός σε αυτή την ταινία και πρέπει να βρίσκεσαι εδώ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.