Κινηματογραφος

Θα είναι αυτή η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;

Ο Hal Ashby και ο Tim Burton είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να γυρίσουν την ίδια ταινία

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-1149064345.jpg
© John Phillips / Getty Images / Ideal Image

Ο Γιώργος Λάνθιμος διαπραγματεύεται με τη Regency Enterprises την σκηνοθεσία της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου «The Hawkline Monster»

Έχοντας μία σειρά από ταινίες με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ στο ιστορικό του, ο Γιώργος Λάνθιμος έχει κάνει πολλούς από εμάς να ανυπομονούμε για την επόμενη ταινία του. Αυτή φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί, αφού σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «The Hawkline Monster» του Richard Brautigan.

Ο Λάνθιμος δεν είναι ο πρώτος που θα επιχειρήσει να φέρει την γκόθικ γουέστερν ιστορία του 1974 στη μεγάλη οθόνη. Ο Hal Ashby προσπαθούσε να γυρίσει την ταινία στα 70s και τα 80s και είχε κλείσει τον Jack Nicholson και τον Dustin Hoffman για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ωστόσο, το κινηματογραφικό project δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τον συγγραφέα με το σενάριό του.

Με τον θάνατο του Ashby το 1988, ο Tim Burton ήταν ο επόμενος που θέλησε να κάνει το «The Hawkline Monster» ταινία. Όπως και ο πρώτος, είχε κλείσει για τον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο τον Jack Nicholson, δίπλα στον οποίο θα τοποθετούσε τον Clint Eastwood. Τελικά, όμως, ούτε η δική του προσπάθεια οδήγησε στην πραγματοποίηση της παραγωγής.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει μπροστά του μία πιο ομαλή κατάσταση. Από τον περασμένο Ιούνιο, τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν φύγει από τους κληρονόμους του Brautigan και έχουν περάσει στην εταιρεία Regency Enterprises, με το παράρτημά της, New Regency, να αναλαμβάνει την κινηματογραφική μεταφορά. Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Λάνθιμος αναμένεται να αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας, μαζί με τους Andrew Trapani, Steven Schneider, Ed Guiney και Andrew Lowe.

Η πλοκή του βιβλίου ακολουθεί ένα 15χρονο κορίτσι από την Ινδία, που ονομάζεται Magic Child (Μαγικό Παιδί), και περιπλανάται σε ένα πορνείο. Εκεί αναζητά δύο άντρες, για να δολοφονήσουν το τέρας που κρύβεται στα παγοσπήλαια κάτω από το υπόγειο του κίτρινου σπιτιού της Δεσποινίδος Hawkline.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ