- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάρτιν Σκορσέζε: Μην δείτε τον «Ιρλανδό» σε κινητό τηλέφωνο
Η συμβουλή του διάσημου σκηνοθέτη στους σινεφίλ - Το σχόλιο του για τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας
«Θα πρότεινα να μη δείτε τον "Ιρλανδό" στο κινητό τηλέφωνο» δήλωσε ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε.
Η ταινία «The Irishman», το κινηματογραφικό έπος για τη μαφία του Μάρτιν Σκορσέζε, είναι παραγωγή του Netflix. Από την περασμένη Τετάρτη η ταινία διατίθεται από το κανάλι και την εφαρμογή του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο σκηνοθέτης θέλει να τη δούμε στην οθόνη του έξυπνου κινητού μας.
«Θα πρότεινα, αν ποτέ θελήσετε να δείτε οποιαδήποτε από τις ταινίες μου -ή, τις περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες-, παρακαλώ, παρακαλώ πολύ, μην τις δείτε σε κινητό. Ένα iPad, ένα μεγάλο iPad, ίσως» είπε ο Σκορσέζε στον κριτικό κινηματογράφου Πίτερ Τράβερς, εμφανιζόμενος στο show του δεύτερου στο YouTube «Popcorn With Peter Travers».
Ο σκηνοθέτης εκτιμά ότι παρά τη μεγάλη διάρκειά της (σ.σ. 3,5 ώρες) η ταινία μπορεί να τραβήξει και να κρατήσει την προσοχή των θεατών.
«Δεν το λέω επειδή εγώ την έκανα!» επέμεινε. Και πρόσθεσε: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα αφηγηματική δομή, και κάθε φορά συμμετείχα. Μ' έναν αστείο τρόπο, νομίζω ότι την έκανα για να ανταποκριθώ σε όλα τα βασικά όσον αφορά το πώς θα μπορέσετε να δείτε αυτήν την ταινία. Ιδανικά, θα ήθελα να πάτε σε μια κινηματογραφική αίθουσα, να τη δείτε σε μια μεγάλη οθόνη από την αρχή έως το τέλος. Και ξέρω, είναι μεγάλη -πρέπει να σηκωθείτε, πρέπει να πάτε στο λουτρό, όλα αυτά, το καταλαβαίνω- αλλά και στο σπίτι νομίζω ότι μπορείτε να περάσετε τη βραδιά με αυτήν, ή ένα απόγευμα, και ξέρω ότι δεν θα απαντήσετε αν χτυπήσει το τηλέφωνο ή δεν πρόκειται να σηκώνεστε τόσο συχνά. Μπορεί να λειτουργήσει».
Όσον αφορά στο να κάνει ταινίες ειδικά για την οθόνη έξυπνου κινητού, ο Σκορσέζε διευκρίνισε ότι ποτέ δεν το έχει κάνει. «Δεν ξέρω πώς να το κάνω. Εύχομαι να μπορούσα, δεν ξέρω το πώς. Όχι, δεν το πιάνω» ξεκαθάρισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Το Χόλιγουντ ξαναγυρίζει στα 00s
Πέντε δημιουργοί του μicro μιλούν για το σπίτι, την ταυτότητα, τον τουρισμό, την παράδοση και τις ιστορίες που αξίζει να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές
Ο πρώην wrestler θα αντικαταστήσει τον Ράιαν Χερστ μετά τον τραυματισμό του
Τέσσερα αγόρια, ένα πτώμα, και το τέλος της παιδικής ηλικίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.