Κινηματογραφος

Ο διαγωνισμός της Eurovision πηγαίνει στο Netflix

Ένα «ταξίδι» στο Εδιμβούργο του 1972

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
woman-4212554_1920.jpg
© OrnaW

Ο Will Ferrell και η Rachel McAdams πρωταγωνιστούν στην νέα ταινία του Netflix με κεντρικό θέμα τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision

Αν υπάρχει ένας θεσμός που με τα χρόνια έχουμε μάθει να αγαπάμε να μισούμε, τότε αυτός ξεκάθαρα είναι η Eurovision. Ο μουσικός διαγωνισμός μπορεί να μας έχει χαρίσει κάποιες μοναδικές τραγουδιστικές στιγμές, αλλά μας έχει δώσει ακόμα περισσότερες στιγμές κιτς και γέλιου, με τις οποίες συχνά τον ταυτίζουμε.

Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα μία ταινία θα γεννιόταν για αυτήν. Προφανώς κωμωδία. Το μόνο κόλλημα τόσο καιρό φαίνεται να ήταν πως τα αμερικανικά κινηματογραφικά στούντιο δεν έβρισκαν λόγο να επενδύσουν σε έναν διαγωνισμό, στον οποίο η χώρα τους δεν συμμετέχει και κατά συνέπεια ίσως δεν ενδιαφέρει το πρωτεύον κοινό τους.

Από την άλλη, το Netflix δεν έχει αυτό το πρόβλημα, αφού οι ταινίες του διανέμονται αυτόματα παγκοσμίως. Είναι πλέον επίσημο πως η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει μία ταινία με επίκεντρο την Eurovision, στην οποία υπογράφει και πρωταγωνιστεί ο Will Ferrell. Ο ηθοποιός ήρθε σε επαφή με τον θεσμό χάρη στην Σουηδέζα γυναίκα του, Viveca Paulin, ενώ τον Μάιο του 2018 βρέθηκε στη Λισαβόνα για να κάνει μία επιτόπια έρευνα της διαδικασίας του.

Η ταινία δεν θα τοποθετηθεί στο σήμερα, αλλά στο 1972 και στη χρονιά που η Eurovision έλαβε χώρα στο Εδιμβούργο. Ο Ferrell θα συμπρωταγωνιστήσει με την Rachel McAdams στους ρόλους του Lars Erickssong και της Sigrit Ericksdottir, δύο Ισλανδών τραγουδιστών που λαμβάνουν ως ντουέτο μέρος στον διαγωνισμό (στην πραγματικότητα η Ισλανδία διαγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Eurovision το 1986).

Apres Toi - Vicky Leandros - Eurovision 1972


Αυτά, όμως, δεν είναι τα μόνα μεγάλα ονόματα που συναντάμε στο καστ της ταινίας, που θα σκηνοθετήσει ο David Dobkin και θα συνυπογράψει ο Andrew Steele. Δίπλα τους θα δούμε τον Dan Stevens και την Demi Lovato ως Alexander Lemtov και Katiana, ρόλοι που δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα επηρεάσουν την πλοκή, ενώ ο Pierce Brosnan θα υποδυθεί τον Erick Erickssong, τον πατέρα δηλαδή του Will Ferrell.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ