Κινηματογραφος

Σον Μπιν: Με έχουν σκοτώσει 23 φορές, φθάνει πια (video)

Ο τηλεοπτικός Νεντ Σταρκ κουράστηκε να αποτελεί κινητό spoiler και πλέον αρνείται ρόλους οι οποίοι δεν τη βγάζουν... καθαρή στο τέλος

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σον Μπιν ως Νεντ Σταρκ στο Game of Thrones
Ο Σον Μπιν ως Νεντ Σταρκ στο Game of Thrones/© Youtube

Έχοντας ήδη σκοτωθεί... 23 φορές, ο ηθοποιός Σον Μπιν αρνείται ρόλους χαρακτήρων που πεθαίνουν πριν από τους τίτλους τέλους.

Πρακτικά, η παρουσία του σε μια κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά είχε εξελιχθεί σε ένα είδος spoiler. Ήξερες ότι οι μέρες του ήταν μετρημένες και αργά ή γρήγορα θα μας άφηνε χρόνους. Ο Σον Μπιν ήταν ο τηλεοπτικός Νεντ Σταρκ. Έχασε το κεφάλι του στο Σεπτ του Μπαιλόρ του Κινγκς Λάντινγκ στον πρώτο κύκλο του Game of Thrones. Ήταν ο Μπόρομιρ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που θυσιάστηκε στη μάχη με τους Ούρουκ-Χάι για να σώσει τον Φρόντο και να συνεχιστεί η αποστολή για την καταστροφή του δαχτυλιδιού. Ήταν ο Άλεκ. Ο «κακός» στην ταινία του James Bond: Golden Eye. Και εκεί η τύχη του δεν ήταν διαφορετική.

Game Of Thrones-Eddard Stark's Death

Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Sun», έχει κουραστεί πλέον να υποδύεται χαρακτήρες, οι οποίοι πεθαίνουν. Γι' αυτό και έχει αρχίσει να αρνείται ρόλους, στους οποίους ο χαρακτήρας δεν την βγάζει... καθαρή στο τέλος.

Με έχουν σκοτώσει... 23 φορές
Ο 60χρονος ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έπρεπε να το σταματήσω αυτό, διαφορετικά έπειτα από κάποιο σημείο, ήταν λίγο πολύ προβλέψιμο. Έκανα μια δουλειά και μου είπαν: "Θα σε σκοτώσουμε". Κι εγώ τους απάντησα: "Όχι πάλι". Και τότε αυτοί μου είπαν: "Καλά, τότε μπορούμε να σε τραυματίσουμε άσχημα;". Και τους απάντησα: "Εντάξει, αρκεί να μείνω ζωντανός αυτήν την φορά"».

Ο ηθοποιός Σον Μπιν
Ο ηθοποιός Σον Μπιν/© EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ο Σον Μπιν κουράστηκε να υποδύεται χαρακτήρες που σκοτώνονται
Ο Σον Μπιν κουράστηκε να υποδύεται χαρακτήρες που σκοτώνονται/© Twitter

Και πρόσθεσε: «Έχω υποδυθεί πολλούς κακούς. Ήταν υπέροχοι αλλά δεν με κάλυπταν και στο τέλος πάντα πέθαινα».

Sean Bean Death Scene Compilation 1986-2016

Σημειώνεται ότι το 2014 (και ενώ είχε πεθάνει τηλεοπτικά ως Νεντ Σταρκ) υποστηρικτές του είχαν ξεκινήσει εκστρατεία στο διαδίκτυο, καθώς είχαν βαρεθεί να τον βλέπουν να πεθαίνει... Εκείνη την περίοδο το hashtag #dontkillseanbean είχε γίνει viral.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ