Κινηματογραφος

Στο «Ad Astra» Μπραντ Πιτ και Τζέιμς Γκρέι είναι πέρα από κάθε φαντασία

Ο Μπραντ Πιτ θα μείνει στις κινηματογραφικές αίθουσες για όλον τον Σεπτέμβρη

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
df-00642fd_r2.jpg

Ad Astra: Ο Μπραντ Πιτ συγκινημένος που παίζει δίπλα στον Ντόναλντ Σάντερλαντ, στην ταινία του Τζέιμς Γκρέι

Λίγες εβδομάδες μετά την προβολή του «Once upon a time in Hollywood» ο Μπραντ Πιτ έρχεται και πάλι στους ελληνικούς κινηματογράφους, αυτήν την αφορά σαν αστροναύτης σε… mission impossible. Στο «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι, o 55χρονος ηθοποιός θα υποδυθεί τον αστροναύτη Ρόι ΜακΜπράιντ) καθώς ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη.

Ad Astra

Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας που έρχεται από την Odeon στις 19 Σεπτεμβρίου, ο ΜακΜπράιντ είναι ο αρχηγός της αποστολής που θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη κεραία που έχει υπάρξει ποτέ. Σκοπός αυτής της αποστολής είναι η αναζήτηση ανώτερης μορφής ζωής. Ένα ξαφνικό βραχυκύκλωμα όμως, παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Το πρακτορείο των ΗΠΑ πιστεύει πως αυτές η έκρηξη είναι αποτέλεσμα των κοσμικών ακτινών που προκλήθηκαν έπειτα από έκρηξη κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, υπό την ονομασία Σχέδιο Λίμα. Η εν λόγω αποστολή έλαβε χώρα κοντά στον Κρόνο πριν από αρκετά χρόνια και τα μέλη του πληρώματος χάθηκαν στο διάστημα.

g1260556.jpg

Διοικητής εκείνης της αποστολής δεν ήταν άλλος παρά ο πατέρας του,  Κλίφορντ ΜακΜπράιντ, τον οποίο υποδύεται Τόμι Λι Τζόουνς (Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους), ένας θρυλικός αστροναύτης που αγνοείται τα τελευταία 16 χρόνια. Αν και ο Ρόι δεν τον έχει δει από την ηλικία των 16 ετών, δεν έπαψε να τον έχει ως είδωλο. Έμαθε από εκείνον να παίρνει ρίσκα και να αναζητά απαντήσεις για τα πάντα στο απέραντο διάστημα.

Ο Τζέιμς Γκρέι ισχυρίζεται πως η πρώτη του έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας υπήρξε όταν διάβασε για τη δουλειά του βραβευμένου με Νόμπελ φυσικού Ενρίκο Φέρμι, γνωστός για την κατασκευή του πρώτου ατομικού αντιδραστήρα το 1942. Ο Φέρμι πίστευε πως κατά 90% η νοτιοδυτική πλευρά των ΗΠΑ θα εξαφανίζονταν τη στιγμή που ο άνθρωπος θα κατάφερνε να χωρίσει το άτομο στα δύο.

g1270027.jpg

Ο σκηνοθέτης δήλωσε έκπληκτος που ο Μπραντ Πιτ συμφώνησε να παίξει το ρόλο του Ρόι ΜακΜπράιντ. «Στα προηγούμενα χρόνια, ο Μπραντ και εγώ είχαμε κάνει προσπάθειες να συνεργαστούμε μαζί σε μια ταινία αλλά τα προγράμματά μας δε μας άφηναν δυστυχώς περιθώριο. Αυτή τη φορά, όμως, καταφέραμε να το πετύχουμε. Χάρηκα πολύ.», λέει ο Γκρέι. «Ο Μπραντ προσέχει τα πάντα. Είναι οξυδερκής και καλός φίλος προς τον σκηνοθέτη, όχι μόνο επειδή είναι και παραγωγός στη συγκεκριμένη ταινία, αλλά είναι και ένας ηθοποιός που βοηθάει. Δεν ενδιαφέρεται μονάχα για το ρόλο του, τον ενδιαφέρει όλη η ιστορία. Πρόκειται για έναν αστέρα του κινηματογράφου που διαθέτει χάρισμα και εκπληκτικό ταλέντο. Λαμβάνει τις οδηγίες του σκηνοθέτη και τις πηγαίνει σε άλλο επίπεδο».

Ταυτόχρονα ο Μπραντ Πιτ συμπληρώνει για τον Ντόναλντ Σάδερλαντ που επίσης παίρνει μέρος στην ταινία ότι «Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να συνεργαστώ με τον αξεπέραστο Ντόναλντ Σάδερλαντ. Είμαι θαυμαστής του, μιας και έχει παίξει σε πολλές αγαπημένες μου ταινίες. Ήταν μοναδική εμπειρία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ