- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ταινία του Κώστα Γαβρά για τον Βαρουφάκη στην τελετή λήξης των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας
Χρήστος Λούλης (Γιάνης Βαρουφάκης) και Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αλέξης Τσίπρας). Πόσο μοιάζουν με τους πραγματικούς;
Η ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» σε πανελλήνια πρεμιέρα στις 28/9/2019 στην τελετή λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.
Είναι γεγονός ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στα 25 χρόνια παρουσίας του, αποδεδειγμένα και με εεπιτυχία τιμά αδιάλειπτα και αναδεικνύει με αγάπη το εγχώριο σινεμά και τους σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς.
Με πολύ καλό timing, η φετινή επετειακή διοργάνωση συνεχίζει τη μακρά αυτή παράδοση και επιλέγει ως ταινία λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας την ήδη πολυσυζητημένη ελληνική ταινία της χρονιάς: το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup) για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 που αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».
Η ταινία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου, μάλιστα ο Κώστας Γαβράς είναι τιμώμενο πρόσωπο καθώς θα του απονεμηθεί το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019 για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.
Η ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, με την ευγενική παραχώρηση της εταιρίας διανομής Odeon, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 μετά την τελετή λήξης και απονομής των διεθνών βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας . Στην πρεμιέρα θα παραστεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης, κ. Κώστας Γαβράς, συνοδεία των συντελεστών της ταινίας.
Στη διάρκεια μιας λαμπρής καριέρας, ο παγκοσμίως διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης έχει υπογράψει περισσότερες από 20 ταινίες και έχει τιμηθεί με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και Μοντάζ αλλά και Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες το 1969 για την ταινία «Ζ», Όσκαρ Σεναρίου και Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1982 με την ταινία του «Αγνοούμενος» («Missing») και Χρυσή Άρκτο, το 1990, στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το «Μουσικό κουτί» («Music box»).
H ταινία λήξης:
«Ενήλικοι στην αίθουσα»
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέµης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα
Φιλική Συμμετοχή: Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς
Παραγωγή: Μισέλ Ρέι Γαβράς και Αλεξάντρ Γαβράς
Συμπαραγωγή: Μπραχίμ Τσιούα και Μάνος Κρεζίας
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Μοντάζ: Κώστας Γαβράς και Λάμπης Χαραλαμπίδης
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 03 Οκτωβρίου από την εταιρία διανομής Odeon.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άθλος του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα
Η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία έχει προκαλέσει διχασμό
Τον ρόλο του νεαρού Σταλόνε αναλαμβάνει ο Άντονι Ιπολίτο
«Ο κινηματογράφος ίσως έφτασε στο απόγειό του με αυτό το επικό μπλοκμπάστερ» - Βαθμολογία 96% στο Rotten Tomatoes
Μεταφέρεται για τον Φεβρουάριο του 2028 η πρεμιέρα
19 χρόνια animation με καλεσμένους-έκπληξη και μοναδικές προβολές
Την πληροφορία γνωστοποίησε ο επί χρόνια εκπρόσωπός του, Φίλιπ Γκρεντζ
Τι είπε ο γνωστός σκηνοθέτης για τον συνάδελφό του
Πενήντα ταινίες που γυρίστηκαν ταυτόχρονα και είναι όλες τους σπουδαίες: Πώς έγινε αυτό;
Ο Κρίστοφερ Νόλαν μετατρέπει το ομηρικό έπος σε μια ιστορία τραύματος, ενοχής και ηθικής αποκατάστασης
Περιπλάνηση στους δρόμους του Παρισιού με τη Φανί Αρντάν
Κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 28 Αυγούστου - Με Μισέλ Μόναχαν και Άνταμ Σκοτ
Το κινηματογραφικό έπος έρχεται στις αίθουσες με μηνύματα για θριαμβευτική πορεία στο box office
Η δυστοπική περιπέτεια επιβίωσης έρχεται στους κινηματογράφους στις 28 Αυγούστου
Γιατί η συζήτηση γύρω από το casting της Οδύσσειας λέει περισσότερα για εμάς παρά για τον Όμηρο
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.
Το θρυλικό franchise τρόμου αναβιώνει με βάση το αυθεντικό σενάριο του Γουές Κρέιβεν
Ο δισεκατομμυριούχος που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο
Ήταν στους βασικούς υποψηφίους να διαδεχθεί τον Ρότζερ Μουρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.