Κινηματογραφος

Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος επιστρέφουν στον κόσμο του Matrix

Θα δούμε τον Λόρενς Φίσμπερν στον ρόλο του Μορφέα;

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Lana Wachowski στο σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή της τέταρτης ταινίας «Matrix» με πρωταγωνιστές τους Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια έχουν πλέον περάσει από το 1999 και την στιγμή που το «Matrix» μπήκε στις ζωές μας και άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Και ενώ το μόνο που περιμέναμε, για να γιορτάσουμε τα «γενέθλιά» του, ήταν επετειακές προβολές της τριλογίας, τελικά η Warner Bros μας επιφύλασσε μία μεγαλύτερη έκπληξη.  

Το Variety επιβεβαίωσε ότι ο Keanu Reeves και η Carrie-Anne Moss θα επιστρέψουν στον κόσμο του Matrix για τέταρτη φορά. Η εταιρεία παραγωγής σκεφτόταν εδώ και μερικά χρόνια την επιστροφή στο franchise, που στο παρελθόν της έφερε συνολικά περισσότερα από 1,5 δις δολάρια, αλλά πείστηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, χάρει στις τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες του Reeves με το «John Wick 3» και το «Toy Story 4», αλλά και στο συναρπαστικό σενάριο που φαίνεται να έφτασε στα χέρια τους.  Το τελευταίο θα υπογράφουν οι Aleksander
Hemon και David Mitchell, μαζί με την Lana Wachowski, την σεναριογράφο και σκηνοθέτη,
που μαζί με την αδερφή της, Lilly, δημιούργησαν το «Matrix», με την τελευταία ωστόσο να μην συμμετέχει στην τέταρτη συνέχεια της ταινίας. Εκτός από αυτό, μία ακόμα αλλαγή που μάλλον θα δούμε στο ανθρώπινο δυναμικό του franchise είναι ότι ο Laurence Fishburne θα απουσιάζει από το νέο «Matrix». 

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Variety, Justin Kroll, δίπλα στον Neo και την Trinity θα δούμε και πάλι τον Morpheus, αλλά όχι όπως τον έχουμε συνηθίσει. Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε καμία λεπτομέρεια για το νέο σενάριο, ξέρουμε ότι η Warner Bros αναζητά έναν νεότερο ηθοποιό για τον ρόλο, ενώ πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι το «Matrix 4» θα έρθει ως συνέχεια των τριών προηγούμενων ταινιών και όχι ως reboot.    



Ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής, Toby Emmerich, σχολίασε την επιστροφή του «Matrix» στο Variety: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που ξαναεισχωρούμε στο Matrix μαζί με την Lana. Η Lana είναι μία πραγματική οραματίστρια - μία μοναδική και αυθεντική δημιουργός ταινιών - και είμαστε συναρπασμένοι που έχει αναλάβει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του νέου κεφαλαίου στο σύμπαν του Matrix». 

Για το τέταρτο, όμως, «Matrix» του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2020, μίλησε και η Lana Wachowski: «Πολλές από τις ιδέες που η Lilly και εγώ εξερευνήσαμε 20 χρόνια πριν, αναφορικά με την πραγματικότητα, είναι πολύ πιο σχετικές με το σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα έχω αυτούς τους χαρακτήρες πίσω στη ζωή μου και ευγνώμων για μία ακόμα ευκαιρία να δουλέψω με τους καταπληκτικούς φίλους μου».