Κινηματογραφος

Μικρές Κυρίες: Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με την Μέριλ Στριπ

Το κλασικό έργο του 19ου αιώνα στη μεγάλη οθόνη για όγδοη φορά

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέριλ Στριπ, Έμα Γουότσον, Σίρσα Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Φλόρενς Πιου, Ελίζα Σκάνλεν και Λόρα Ντερν στις «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Το καλοκαίρι του 2018 ανακοινώθηκε ότι η Sony Pictures θα φέρει για όγδοη φορά στην μεγάλη οθόνη το κλασικό λογοτεχνικό έργο που η Λουίζα Μέι Άλκοτ έγραψε στα τέλη της δεκαετίας του 1860. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι τις «Μικρές Κυρίες» θα ξαναζωντανέψει η Γκρέτα Γκέργουιγκ, που θα φέρει στην ταινία έναν αέρα από το «Lady Bird».  

© IMDB


Στο τελευταίο θα συντελέσουν και η Σίρσα Ρόναν με τον Τιμοτέ Σαλαμέ, οι οποίοι υποδύονται την Τζο και τον Λόρι, ρόλους που το 1994 είχαν αναλάβει η Γουινόνα Ράιντερ και ο Κρίστιαν Μπέιλ. Δίπλα τους, για να μας μεταφέρουν στην ιστορία του 19ου αιώνα θα βρεθούν η Μέριλ Στριπ στον ρόλο της Θείας Μαρτς, ο Τρέισι Λετς στου εκδότη, η Έμα Γουότσον στης Μεγκ, η Φλόρενς Πιου στης Έιμι, η Ελίζα Σκάνλεν στης Μπεθ και η Λόρα Ντερν στης μητέρας των τεσσάρων «μικρών κυριών». 

Η ταινία, που γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στη Βοστόνη, μας μεταφέρει στην Νέα Αγγλία την εποχή μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Η πλοκή επικεντρώνεται κυρίως στις ενήλικες ζωές της Τζο, της Μεγκ και της Έιμι, όταν φεύγουν από το πατρικό τους σπίτι και, όπως και στο βιβλίο, στον διαφορετικό τρόπο που επιλέγει η κάθε μία να χαράξει την πορεία της. 

© IMDB


Κεντρικό πρόσωπο είναι η Τζο, η οποία ονειρεύεται μια καριέρα ως συγγραφέας και αρνείται να δεχτεί την νόρμα της τότε κοινωνίας ότι μόνος σκοπός της γυναίκας είναι ο έρωτας και ένας καλός γάμος. Στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τα ερχόμενα Χριστούγεννα, την ακούμε να λέει: «Οι γυναίκες έχουν μυαλά και ψυχές, όσο έχουν και καρδιές. Και έχουν φιλοδοξία και έχουν ταλέντο, όσο έχουν και ομορφιά. Και έχω κουραστεί τους ανθρώπους να λένε ότι ο έρωτας είναι το μόνο πράγμα που ταιριάζει στις γυναίκες. Το έχω κουραστεί».  

© IMDB


Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας εδώ: