Κινηματογραφος

Honey Boy: H ταινία που έγραψε για τον πατέρα του ο Σία Λα Μπεφ

Η ταραγμένη σχέση του σταρ στη μεγάλη οθόνη μέσα από μια κινηματογραφική αυτοβιογραφία

Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Honey Boy: Δείτε το πρώτο τρέιλερ από την ταινία που έγραψε για τον πατέρα του ο Σία Λα Μπεφ

Προβλήθηκε στο φημισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance αποσπώντας θετικές κριτικές, σηματοδοτεί την επιστροφή του στον κόσμο του σινεμά μετά τα προβλήματα εξάρτησής του και προκάλεσε ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, αφού αυτή είναι μια ταινία το σενάριο της οποίας έγραψε ο Σία Λα Μπεφ για τον πατέρα του.

Σε σενάριο του ιδίου και σκηνοθεσία της Alma Har’el, το «Honey Boy», η εκκεντρική αυτοβιογραφία του ιδιόρρυθμου σταρ έχει πλέον τρέιλερ και αγοράστηκε από την Amazon έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων κι αναμένεται να προβληθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Μεταφέροντας τους θεατές στο 2005 και την εφηβική περίοδο του Σία Λα Μπεφ, που υποδύεται ο ηθοποιός Λούκας Χέτζις, το φιλμ ιχνηλατεί, ίσως ψυχαναλυτικά, την ταραγμένη σχέση του με τον εθισμένο στην ηρωίνη κι αλκοολικό πατέρα του, ο οποίος είχε εργαστεί ως κλόουν.

Ερμηνεύοντας τον πατέρα του, που του είχε «χαρίσει» το παρατσούκλι «Honey Boy», ο 33χρονος ηθοποιός έγραψε το σενάριο του φιλμ κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

«Είναι παράξενο να κάνεις φετίχ τον πόνο σου και να βγάζεις ένα προϊόν από αυτό και να νιώθεις ένοχος γι’ αυτό» εξήγησε ο Σία Λα Μπεφ μιλώντας για το «Honey Boy».