Κινηματογραφος

Λάνθιμος και Ματ Ντίλον: Το τρέιλερ και τα πρώτα καρέ του Nimic

Η μικρού μήκους, μεγάλη συνεργασία, που θα προβληθεί στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ματ Ντίλον
Ματ Ντίλον / © EPA/CLEMENS BILAN

Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου και Ματ Ντίλον ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα θρίλερ μικρού μήκους στο Μετρό με τίτλο «Nimic».

Ο πολυβραβευμένος και πάντα απρόβλεπτος Γιώργος Λάθνιμος επιστρέφει με μια σκοτεινή ιστορία στο Μετρό και με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεργάζεται και πάλι με τον Ευθύμη Φιλίππου στην μικρού μήκους ταινίας με τίτλο «Nimic», η οποία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Δίπλα στον Ματ Ντίλον πρωταγωνιστείκαι η Δάφνη Πατακιά, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ντιέγκο Γκαρσία.

«Είμαι ευτυχής που είχαν την ευκαιρία να εργαστώ πάνω σε μια πιο μικρή κινηματογραφική φόρμα, η οποία μερικές φορές αποδεικνύεται πιο απαιτητική αλλά σε ανταμείβει το ίδιο», δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος. «Αναπτύξαμε ένα σενάριο με αφετηρία μια ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα και σύλληψη. Είχαμε μεγάλη δημιουργική ελευθερία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων», πρόσθεσε.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινίκ Λιούνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ  εταιρείες παραγωγής του φιλμ είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5 -οι οποίες ειδικεύονται σε διαφημιστικά, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ.

«Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Φεστιβάλ του

Στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο -που διεξάγεται από τις 7 μέχρι και τις 17 Αυγούστου- συμμετέχουν ακόμα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους το «Mom's Movie» της Στέλλας Κυριακοπούλου και το «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που ανέβηκε στη σελίδα του rekorder.de στο Instagram, την αφίσα και τα πρώτα καρέ που δημοσίευσε το IndieWire.

nimic_still5yorgoslanthimos.jpg

nimic_still6yorgoslanthimos.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ