Κινηματογραφος

Σταμάτα ό,τι κάνεις: Το πρώτο επίσημο trailer του Top Gun Maverick

Με τον Τομ Κρουζ να επιστρέφει στο κόκπιτ του μαχητικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Top Gun: Maverick - Official Trailer (2022) - Paramount Pictures

O Τομ Κρουζ επιστρέφει στους αιθέρες και αυτό είναι το πρώτο επίσημο trailer του Top Gun Maverick.

Top Gun... Reloaded. Μπορεί να πέρασαν 33 χρόνια από το Top Gun, ωστόσο η νοσταλγία καλά κρατεί στο Χόλυγουντ (ίσως και η έλλειψη σεναρίων), με τον Τομ Κρουζ να επιστρέφει ως «Maverick» στο κόκπιτ του μαχητικού. Η ταινία Top Gun προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1986 και έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, κάνοντας εκατ. νέους στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) να ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, φορώντας τα χαρακτηριστικά μπουφάν και τα γυαλιά ηλίου. Οι μετοχές του Τομ Κρουζ εκτοξεύτηκαν, ενώ τόσο το «Take my breath away» (Berlin) όσο και το «Danger Zone» (Kenny Loggins) απέκτησαν τη δική τους ξεχωριστή θέση στη μουσική ιστορία, με τα δισκάδικα της εποχής να ξεπουλούν και τα τηλεφωνικά κέντρα των ραδιοφωνικών σταθμών να μη σταματούν να χτυπούν από ακροατές που ήθελαν να τα ακούν ξανά και ξανά.

Το story του (κλασικού πλέον) Top Gun έχει ως εξής:  Ο Μάβερικ, ένας ατίθασος πιλότος, προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον πατέρα του (σ.σ. βετεράνος πιλότος και ήρωας πολέμου). Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρωτόκολλο πάει... περίπατο και η παραβίαση των κανόνων γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς του, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός του Μάβερικ με τους υπόλοιπους πιλότους οδηγεί σε εντυπωσιακές αερομαχίες, με τον έρωτα να προκύπτει κάπου στην πορεία, θέτοντας διλήμματα στον Τομ Κρουζ και γεμίζοντας με δάκρυα τα μάτια αρκετών σινεφίλ στους κινηματογράφους της εποχής.

Η πρεμιέρα του Top Gun Maverick είναι προγραμματισμένη στις 26 Ιουνίου 2020 και αυτό είναι το πρώτο επίσημο trailer.

Top Gun: Maverick - Official Trailer (2022) - Paramount Pictures

Στο Top Gun, σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ, πρωταγωνιστούσαν οι Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις και Βαλ Κίλμερ. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 16 Μαΐου 1986 και οι συνολικές εισπράξεις παγκοσμίως ανήλθαν σε 353,8 εκατομμύρια δολάρια. Έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού (Βerlin).

Ακολουθούν τα video clip από τα τραγούδια «Take my breath away» (Berlin) και «Danger Zone» (Kenny Loggins), καθώς και το trailer της πρώτης ταινίας.

Berlin - Take My Breathe Away theme from Top Gun with Lyrics

Kenny Loggins - Danger Zone (Official Video)

Top Gun (1986) Official Trailer - Tom Cruise Movie

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.