Κινηματογραφος

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ και ο Γκάρι Όλντμαν σε μία ταινία για τον «Πολίτη Κέιν»

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του κινηματογραφική δουλειά

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-3312108.jpg
© Hulton Archive/Getty Images/Ideal Image

Ο Ντίβιντ Φίντσερ σκηνοθετεί τον Γκάρι Όλντμαν σε μία βιογραφική ταινία του Netfix για τον σεναριογράφο του «Πολίτη Κέιν», Χέρμαν Μάνκιεβιτς

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει ασχοληθεί με την σκηνοθεσία και την παραγωγή για τη μικρή οθόνη, με σειρές όπως τα «House of Cards», «Mindhunter» και «Love, Death and Robots», αλλά πλέον έχουν περάσει 5 χρόνια χωρίς κάποια κινηματογραφική του δουλειά (Gone Girl, 2011). Αυτό, όμως, σύντομα θα αλλάξει, αφού σύμφωνα με το Deadline ο σκηνοθέτης ετοιμάζεται να μας φέρει μία νέα βιογραφική ταινία.

Το «Mank» θα παρακολουθήσει την πορεία του σεναριογράφου Χέρμαν Μάνκιεβιτς, του ανθρώπου που υπέγραψε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, τον «Πολίτη Κέιν». Μάλιστα, φαίνεται ότι η πλοκή θα επικεντρωθεί ακριβώς σε όλη την εξέλιξη της ταινίας του 1941, που ο Μάνκιεβιτς δημιούργησε δίπλα στον Όρσον Γουέλς.

Ο Φίντσερ σκεφτόταν να κάνει αυτή την ταινία ήδη από το 1997, ενώ το σενάριο φαίνεται ότι υπήρχε κάπου καταχωνιασμένο, εδώ και εξίσου αρκετά χρόνια, καθώς αυτός που το έγραψε ήταν ο πατέρας του σκηνοθέτη, Τζακ Φίντσερ, ο οποίος πέθανε το 2003. Ο λόγος που, ωστόσο, τόσα χρόνια δεν το είχαμε δει στη μεγάλη οθόνη είναι το γεγονός ότι κανένα στούντιο δεν φαίνεται να είδε την βιογραφική ταινία για τον Μάνκιεβιτς ως μία δυνητικά επικερδή ιδέα.

Αυτό άλλαξε χάρη στο Netflix, το οποίο έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Φίντσερ αποφάσισε να τον εμπιστευτεί. Τώρα, ο Γκάρι Όλντμαν έχει πλέον κλείσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας, την οποία θα δούμε σε ασπρόμαυρα χρώματα, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, έτσι ώστε να είναι έτοιμη κάποια στιγμή μέσα στο 2020.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ