Κινηματογραφος

Ντάνι Μπόιλ: «28 Days Later» 17 χρόνια μετά (video)

Στα σκαριά το 3ο μέρος - Λέτε να ξαναδούμε τον Κίλιαν Μέρφι;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28 Days Later
28 Days Later

Η πρώτη ταινία σταθμός και σημείο αναφοράς για αναλόγου τύπου φιλμ προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2003. Το 3ο μέρος φαίνεται να επιστρέφει.

Ο βρετανός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ επιβεβαίωσεσε συνέντευξή του στον βρετανικό Independent ότι θα συνεργαστεί ξανά με τον σεναριογράφο Άλεξ Γκάρλαντ (Ex Machina) για το τρίτο μέρος του μεταποκαλυπτικού θρίλερ με ζόμπι «28 Days Later».

«Ο Άλεξ Γκάρλαντ κι εγώ έχουμε μία υπέροχη ιδέα και για 3ο μέρος. Και είναι πολύ καλή! Το αυθεντικό φιλμ οδήγησε σε μία μικρή αναβίωση του δράματος με ζόμπι χωρίς να σχετίζεται με κανένα από άλλα αντίστοιχα. Και χωρίς να παλιώσει καθόλου. Πλέον, ο Γκάρλαντ συγκεντρώνεται στο πώς να κατευθύνει την δουλειά του τώρα. Οπότε είναι κάτι που εκκρεμεί και ποτέ-ξέρεις».

Η πρώτη ταινία σταθμός και σημείο αναφοράς για αναλόγου τύπου φιλμ προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2003. Πρωταγωνιστής ήταν ο Κίλιαν Μέρφι (Peaky Blinders), ο οποίος ξυπνά σε ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο Λονδίνο εξαιτίας ενός επικίνδυνου μεταδοτικού ιού που μεταβάλλει τον άνθρωπο σε κτήνος με δολοφονικές διαθέσεις. Το 2007 το σίκουελ είχε τίτλο «28 Weeks Later» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Καρλάιλ και χωρίς τον Μπόιλ στη σκηνοθεσία.

Εικάζεται ότι το 3ο μέρος θα διαδραματίζεται 28 μήνες από τα γεγονότα του πρώτου.

28 Days Later (2002) Official Trailer

28 Weeks Later & 28 Days Later theme song by John Murphy

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 ψυχεδελικές καλτ ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου
10 ψυχεδελικές καλτ ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου

Ταινίες, κυρίως από το Νέο Κύμα —συχνά με πολλά «avant-garde» στοιχεία— που ξεχώρισαν για την εκκεντρική τους πλοκή και τις δυνατές τους εικόνες, αποκτώντας με τα χρόνια καλτ «status»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY