- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Τόμας Έντισον στη νέα του ταινία
Η αληθινή ιστορία της μεγάλης διαμάχης για το ηλεκτρικό ρεύμα στη μεγάλη οθόνη
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον και Νίκολας Χουλτ πρωταγωνιστούν στη «Μάχη της Επικράτησης» ως Τόμας Έντισον, Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ και Νίκολα Τέσλα
Τον 19ο αιώνα το ηλεκτρικό ρεύμα μπήκε στις ζωές μας και μία μεγάλη μάχη ξεκίνησε. Πρωταγωνιστές της ήταν ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ, που «πολέμησαν» ο ένας τον άλλον για την κυριαρχία στην παγκόσμια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μυστικό όπλο του πρώτου ήταν το ίδιο το μυαλό και οι ιδέες του, ενώ του δεύτερου ο Νίκολα Τέσλα.
Την συγκλονιστική αυτή αληθινή ιστορία αποφάσισαν να φέρουν στην μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν και ο σεναριογράφος Μίχαελ Μίτνικ. «Η Μάχη της Επικράτησης» ζωντανεύει όλα τα γεγονότα της μεγάλης διαμάχης που ξεκίνησε το 1880, μέσα από τις ερμηνείες των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον και Νίκολας Χουλτ.
Λίγα λόγια για την ταινία:
1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
Δείτε το τρέιλερ εδώ:
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 25 Ιουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.