Κινηματογραφος

Οι δημιουργοί του Game of Thrones στη νέα Star Wars τριλογία

Θα μας μεταφέρουν 4.000 χρόνια πριν την εποχή των Skywalkers

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
starwars.jpg
© IMDB

Ο D. B. Weiss και ο David Benioff θα αναλάβουν να φέρουν την Παλιά Αντίσταση του Star Wars στην μεγάλη οθόνη

Μπορεί το «Rise of Skywalker» να μην έχει βγει καν ακόμα στους κινηματογράφους και να ξέρουμε ελάχιστα για το τι πρόκειται να συμβεί σε αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε από τώρα να μάθουμε ποιο θα είναι το μέλλον του «Star Wars». Η ταινία που θα βγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο δεν θα κλείσει απλά την τρίτη τριλογία, αλλά όλη την σειρά Skywalker, όλες δηλαδή τις ταινίες από το 1977 έως σήμερα, οπότε η ανακοίνωση της Disney για την αρχή μίας νέας τριλογίας «Star Wars» το 2022 είναι λογικό να μας κάνει να απορούμε για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Rian Johnson του «The Last Jedi» ετοιμάζει την δική του τριλογία, αλλά απ’ότι φαίνεται αυτή δεν είναι η μόνη που θα δούμε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Robert Iger σχολίασε κατά την διάρκεια ενός Q&A ότι η επόμενη ταινία «Star Wars» που θα δούμε μετά το «Rise of Skywalker» θα έχει την υπογραφή των δημιουργών του «Game of Thrones», D. B. Weiss και David Benioff.

Μπορεί η αποκάλυψη αυτή να είναι μικρή, αλλά φαίνεται να ταιριάζει και σε μεγάλο βαθμό να επιβεβαιώνει μία φήμη που κυκλοφορεί, όσον αφορά το πλαίσιο της νέας τριλογίας. Τον περασμένο Μάρτιο, η ιστοσελίδα «Star Wars News Net» αποκάλυψε ότι μία έμπιστη πηγή της, που έχει δουλέψει σε όλα τα «Star Wars» projects της Disney, μοιράστηκε μαζί τους τόσο το περιεχόμενο της επόμενης τριλογίας, όσο και το πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα, ενώ ήδη από τότε είχε αναφερθεί στη συμμετοχή των δημιουργών του «Game of Thrones».

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η πηγή είπε: «Με προσέγγισαν για να δουλέψω στην επόμενη ταινία αυτό το φθινόπωρο. Δεν είναι η τριλογία του Rian Johnson, είναι η πρώτη ταινία των τύπων του«Game of Thrones» και τοποθετείται κατά τη διάρκεια της Παλιάς Αντίστασης, καθώς η Disney θέλει να ανοίξει τον χρόνο του «Star Wars» και να προσεγγύσει ένα περισσότερο τύπου«Game of Thrones» κοινό. Ο χρόνος, λοιπόν, είναι χιλιάδες χρόνια πριν τους Skywalkers, οπότε σκεφτείτε κάτι σαν το «Star Wars» να συναντά το «Lord of the Rings». Τα γυρίσματα ξεκινάνε αυτό το φθινόπωρο και τα καλλιτεχνικά τμήματα είναι σε φάση σχεδιασμού τώρα, ενώ το σενάριο τελειοποιείται».

Αυτό μας κάνει να υποθέτουμε ότι η νέα αυτή τριλογία θα αποτελέσει μία κινηματογραφική μεταφορά το βιντεοπαιχνιδιού «Star Wars: Knights of the Old Republic», το οποίο τοποθετείται 4.000 χρόνια πριν τη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, οπότε ο πρώην Jedi, Darth Malak, ο Σκοτεινός Άρχοντας των Sith και ο μαθητευόμενός του, Darth Revan επιτίθενται αφήνοντας τους Jedi τραυματισμένους και ευάλωτους. Αν αυτό ισχύει, τότε θα έρθει να ταιριάξει πολύ καλά με τον Weiss και τον Benioff και τα μεσαιωνικού τύπου σκηνικά που έχουν δείξει να προτιμάνε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ