1821 Digital Gallery
Τι θα δούμε στη νέα Star Wars ταινία τον Δεκέμβριο;

Τι θα δούμε στη νέα Star Wars ταινία τον Δεκέμβριο;

Τι θα ανακαλύψουμε για τον Kylo Ren και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα ακούσουμε να λέει ο C3PO;
© IMDB
Ο J. J. Abrams και το καστ της ταινίας μίλησαν στο Vanity Fair για το τι πρέπει να περιμένουμε από το «Star Wars: The Rise of Skywalker»

Το «The Last Jedi», που κυκλοφόρησε το 2017, μπορεί να μην είχε σε μεγάλο βαθμό την αποδοχή των φαν του Star Wars, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είχε ως αποτέλεσμα να μην ανυπομονούμε για την τρίτη και τελευταία ταινίας της sequel τριλογίας. Η ανυπομονησία αυτή μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν τον Απρίλιο μας αποκαλύφθηκε ο τίτλος της ταινίας, σε συνδυασμό με το πρώτο της teaser, το οποίο θα μπορούσε να μας πείσει μέχρι και να προαγοράσουμε από τώρα εισιτήρια για τον ερχόμενο Δεκέμβριο και την πρεμιέρα της ταινίας, που υπογράφει ο J. J. Abrams, συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης και του «The Force Awakens».

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που είχαμε για την ταινία περιορίζονταν αποκλειστικά σε όσα μπορούσε ο καθένας μας να καταλάβει από το teaser, αλλά αυτό άλλαξε πριν μερικές μέρες χάρη στο Vanity Fair. Το περιοδικό βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας και «ανέκρινε» τον J. J. Abrams και το καστ, με αποτέλεσμα να μάθουμε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν μαρτυρούν σχεδόν τίποτα, αλλά είναι αρκετές ώστε να κοπάσουν για λίγο την ανυπομονησία μας.

Να, λοιπόν, τι μάθαμε για το «Star Wars: The Rise of Skywalker»:

  • Μπορεί το 2016 να χάσαμε την Carrie Fisher, αλλά η Leia θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας, με τον χρόνο της στην οθόνη μάλιστα να ξεπερνά αυτό των προηγούμενων δύο ταινιών, ενώ θα μοιραστεί και μερικές στιγμές με την Connix, το μέλος της Αντίστασης που υποδύεται η κόρη της Fisher, Billie Lourd.
  • Η πρώτη φράση που θα ακούσουμε τον C3PO να λέει είναι «common emblem» (κοινό σύμβολο).
  • Η χρήση πράσινης οθόνης και τεχνολογίας CGI έχει περιοριστεί κατά πολύ, αφού ο Abrams ήθελε να χρησιμοποιήσει αληθινές τοποθεσίες, όπου αυτό ήταν δυνατόν: «Πάντα προτιμούσα την εικόνα των original ταινιών, γιατί απλά θυμάμαι πόσο απίθανο είναι όταν βρίσκεσαι στο χιόνι του Hoth, στην έρημο του Tatooine και στο δάσος του Endor. Εάν τοποθετήσεις έναν ατμοποιητή, σχεδόν κάθε φυσική τοποθεσία ξαφνικά γίνεται μία τοποθεσία του Star Wars».
  • Χρονικά η ταινία ξεκινάει έναν χρόνο μετά τα γεγονότα του «The Last Jedi», πράγμα που έχει δώσει στην Rey χρόνο να εξασκηθεί και στον Kylo Ren να σχηματίσει τον στρατό του.
  • Ο Oscar Isaac αναφέρει ότι ο Poe έχει γίνει πλέον ένα πιο ενσωματωμένο μέλος της Αντίστασης: «Υπάρχει ένα μικρό μέρος κοινής ιστορίας που δεν έχετε δει. Στις άλλες ταινίες ο Poe ήταν ένα είδος μοναχικού λύκου, τώρα είναι πραγματικό μέρος μίας ομάδας. Βγαίνουν και πηγαίνουν σε αποστολές και τώρα έχουν μία πολύ πιο οικία δυναμική».
  • Υπάρχει ένας νέος χαρακτήρας, η Jannah, την οποία υποδύεται η Naomi Ackie (Λαίδη Μάκμπεθ).
  • Το τέλος της ταινίας έρχεται να κλείσει όλες τις προηγούμενες 8 ταινίες, όχι μόνο τις δύο αυτής της τριλογίας. Ο Abrams, μάλιστα, αναφέρει: «Η πρόκληση δεν ήταν να κάνουμε μία ταινία ως μία μεμονωμένη εμπειρία, αλλά μία που εάν έβλεπες και τις 9 ταινίες μαζί θα σε έκανε να σκεφτείς «Μα και φυσικά γίνεται αυτό!»».
  • Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα μετέτρεψαν τον Ben Solo στον Kylo Ren. Ο Adam Driver σημείωσε ότι ουσιαστικά θα δούμε πώς επηρέασε τον ρόλο του το γεγονός ότι ήταν παιδί ενός διάσημου δυναμικού ζευγαριού, «Πώς δημιουργείς φιλίες μέσα από αυτό; Πώς κατανοείς το βάρος αυτού; Εάν δεν υπάρχει κανένας τριγύρω να σε καθοδηγήσει, η κατάσταση μπορεί εύκολα να στραβώσει».
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5