Κινηματογραφος

Λάμψη Χόλιγουντ στις Κάννες με DiCaprio, Brad και Robbie

Χειροκρότημα 7 λεπτών για το «Once Upon A Time In Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

25 χρόνια μετά το Pulp Fiction το enfant terrible του Χόλιγουντ Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στις Κάννες με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Μπραντ Πιτ.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπραντ Πιτ και Μαργκότ Ρόμπι μαζί με τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο βρίσκονται στις Κάννες για την πρεμιέρα της ταινίας «Once Upon A Time... In Hollywood». Για ολόκληρα επτά λεπτά ο κόσμος χειροκροτεί τους αστέρες του Χόλιγουντ στο κόκκινο χαλί του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο ΝτιΚάπριο, 44 ετών σήμερα, ο Μπραντ Πιτ, 55, αγκαλιάζονται σαν δυο καλοί παλιόφιλοι, ενώ οι κυρίες της ταινίας Μαργκότ Ρόμπι και Ντακότα Φάνινγκ ποζάρουν με τις τουαλέτες τους μπροστά στις κάμερες.

Το δίδυμο των σταρ και ο Ταραντίνο δείχνουν ευδιάθετοι καθώς οι πρώτες κριτικές για την ταινία ήταν θετικές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline.

© EPA/JULIEN WARNAND

© EPA/SEBASTIEN NOGIER


Αμέσως μετά την προβολή του «Once Upon A Time in Hollywood» ο Ταραντίνο δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους ηθοποιούς, τους παραγωγούς και το στούντιο που με βοήθησαν να κάνω αυτήν την ταινία. Να ευχαριστήσω όλους εσάς γιατί ήσασταν ένα υπέροχο κοινό. Τα λέμε στην Croisette!»


Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Ταραντίνο στις κάλπες με το «Pulp Fiction». Φήμες λένε ότι το «Once Upon A Time in Hollywood» μπορεί να είναι το κύκνειο άσμα του Ταραντίνο πριν από τη… συνταξιοδότηση.

© EPA/JULIEN WARNAND

Ο Μπραντ Πιτ συναντά για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

© EPA/SEBASTIEN NOGIER


Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 1969, τις ημέρες της άγριας δολοφονίας της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, που εδώ υποδύεται η πανέμορφη Μάργκοτ Ρόμπι, από τη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον. Κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο πρώην θρύλος των τηλεοπτικών γουέστερν Ρίκ Ντάλτον (Ντι Κάπριο) και ο κασκαντέρ του Κλιφ Μπουθ (Πιτ), οι οποίοι αγωνίζονται να συνεχίσουν να υπάρχουν σε ένα Χόλιγουντ που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Συνδετικός κρίκος η ανερχόμενη και πολύ διάσημη Σάρον Τέιτ, το νήμα της ζωής της οποίας θα κοπεί απότομα από τον αιμοσταγή δολοφόνο της.



Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 9 Αυγούστου, την ημέρα που θα συμπληρώνονται ακριβώς πενήντα χρόνια από την ειδεχθή δολοφονία της Τέιτ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι η πρώτη προβολή θα γίνει στο Φεστιβάλ των Καννών, δεδομένου ότι φέτος συμπληρώνονται και 25 χρόνια από τη βράβευση του «Pulp Fiction», της διασημότερης και κορυφαίας ίσως ταινίας στη φιλογραφία του Ταραντίνο.

© EPA/JULIEN WARNAND

Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης εξασφάλισε ένα μοναδικό καστ για την ταινία του, εκτός από τους δύο άρρενες σούπερ σταρ και την ανερχόμενη με ιλιγγιώδεις ρυθμούς Ρόμπι. Στην ταινία θα απολαύσουμε ακόμη τον Αλ Πατσίνο, τον Μπρους Ντερν που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα για το ρόλο που ήταν να ερμηνεύσει ο Μπαρτ Ρέινολντς πριν πεθάνει, την Ντακότα Φάνινγκ, καθώς και τον Luke Perry στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

© EPA/CANNES FILM FESTIVAL / ANDREW COOPER