Κινηματογραφος

John Wick: Κεφάλαιο 3

Σκυλίσια ζωή για τον Κιάνου Ριβς

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130'
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 702
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρίτο μέρος ενός action franchise με ήρωα έναν μοναχικό εκτελεστή που θέλει την ησυχία του αλλά δεν τον αφήνουν να αγιάσει.

Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκ. δολάρια και σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Τρίτο μέρος ενός action franchise με ήρωα έναν μοναχικό εκτελεστή που θέλει την ησυχία του αλλά δεν τον αφήνουν να αγιάσει. Στο πρώτο φιλμ είδαμε το λάθος των κακών να σκοτώσουν το σκυλάκι του, που άνοιξε ουσιαστικά τον Ασκό του Αιόλου για τον Τζον Γουίκ που υποδύεται ξανά με αμφισβητούμενη ζεν ηρεμία, ο κατά τα λοιπά συμπαθής Κιάνου Ριβς. Έκτοτε ο Γουίκ μακελεύει ό,τι κινείται, τα βάζει με καραβιές κακών, κυλιέται στη λάσπη και το αίμα (κυρίως των άλλων) αλλά πάντα βρίσκει τη δύναμη να σηκωθεί και να συνεχίσει, κάτι που προφανώς θα συμβεί και μετά από το τέλος αυτού του φιλμ. Η διαφορά με τα άλλα δύο φιλμ είναι πως εδώ είναι πιο έντονη η αυτοσαρκαστική διάθεση (σε μια σκηνή που 2 Ασιάτες έχουν τσακίσει στο ξύλο τον Γουίκ σταματούν προς στιγμήν προκειμένου να του εκφράσουν το θαυμασμό τους για το «έργο» και τη φήμη του), κάποιες χορογραφίες –οι πιο θεαματικές εκείνες με τα σκυλιά της Χάλι Μπέρι να ορμούν στα γεννητικά όργανα των εχθρών– κεντάνε, αλλά η τελική εντύπωση είναι πως όλα αυτά εκτός από χιλιοφορεμένα είναι και αρκετά ανούσια.

Σκηνοθεσία: Τσαντ  Σταέλσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Χάλι Μπέρι, Αντζέλικα Χιούστον

INFO
John Wick: Κεφάλαιο 3 John Wick: Chapter 3 - Parabellum
2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τσαντ Σταχέλσκι
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λώρενς Φίσμπερν, Ιαν ΜακΣέην, Κιάνου Ριβς, Ράνταλ Ντακ Κιμ, Μαρκ Ντακάσκος, Χέλ Μπέρρυ, Αντέλικα Χιούστον, Λανς Ρέντικ, Άσια Κέιτ Ντίλον, Τζερόμ Φλιν
  • χρονολογια: 2019
Δες αναλυτικά