Κινηματογραφος

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Ντόρις Ντέι

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμά της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έφυγε από τη ζωή η σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου του ’60 Ντόρις Ντέι.

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή η θρυλική ηθοποιός και μουσικός της δεκαετίας του ’60, Ντόρις Ντέι. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμά της, αναφέροντας ότι η Ντέι πέθανε στη 1:00 το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι της στην Καλιφόρνια.

«Η Ντέι ήταν σε άριστη σωματική υγεία για την ηλικία της, μέχρι πολύ πρόσφατα που ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρή περίπτωση πνευμονίας που οδήγησε στον θάνατό της», ανέφερε συγκεκριμένα το ίδρυμα.

Κόρη δασκάλου μουσικής από το Σινσινάτι και με μητέρα νοικοκυρά και τραγουδίστρια σοπράνο, η Ντέι άλλαξε το όνομά της ενώ ήταν ακόμα έφηβη όταν πρωτοξεκίνησε να τραγουδά για το ραδιόφωνο.

Μετά από εμφανίσεις με τις μεγάλες μπάντες των Barney Rapp και Bob Crosby, μπήκε στο συγκρότημα του Les Brown και το πρώτο της μεγάλο χιτ ήταν το «Sentimental Journey».

Σύντομα άρχισε να πρωταγωνιστεί και σε μεγάλες παραγωγές του σινεμά.

Είχε προταθεί για Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου το 1960 για την βραβευμένη από την Ακαδημία Κινηματογράφου, ταινία του Michael Gordon, Pillow Talk (1959).

Αναδείχτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κινηματογράφου στη δεκαετία του '60. Το 2011 μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα άλμπουμ με άγνωστα τραγούδια της μέχρι τότε, υπό τον τίτλο My Heart.

Η Ντόρις Ντέι άφησε το στίγμα της στο παγκόσμιο σινεμά με χαρακτηριστικό της ρόλο εκείνον της Calamity Jane το 1953.