Κινηματογραφος

Ο Λευτέρης Ραμπαζής μας δείχνει «Μια άλλη πραγματικότητα»

Μία ταινία μικρού μήκους, όπου η πραγματικότητα δεν είναι όπως φαίνεται

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το «Distorted Reality» είναι η νέα ταινία μικρού μήκους του Λευτέρη Ραμπαζή

Θα αντέχατε να ζήσετε μια άλλη πραγματικότητα; Αν ναι, τότε η νέα ταινία μικρού μήκους του Λευτέρη Ραμπαζή είναι κάτι που πρέπει να δεις, με το «Distorted Reality» να μοιάζει να αλλάζει και την δική μας πραγματικότητα, παράλληλα με εκείνη του πρωταγωνιστή.

Ένας ψυχολόγος, που δεν μπορεί να αποκοπεί συναισθηματικά από τις συνεδρίες του, ξεκινά μία μάχη απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό όταν μία κοπέλα του τηλεφωνεί και ζητάει την βοήθεια του. Δέχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μία οικογένεια με έναν προβληματικό πατέρα, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Όσον αφορά το τι θέλει να περάσει, μέσα από την ταινία, ο Λευτέρης Ραμπαζής αναφέρει: «Το πραγματικό μήνυμα της ταινίας είναι κρυμμένο σε πολλά υποστρώματα και εξηγεί πολλά πράματα για τις αντιλήψεις όλων μας . Το όνομα της ταινίας «Distorted Reality» προέρχεται από ένα φαινόμενο, στο οποίο ο χαρακτήρας μπορεί να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους να πιστέψουν σχεδόν οτιδήποτε με ένα συνδυασμό γοητείας, χάριτος, εφιάλτη, υπερβολής, μάρκετινγκ, κατευνασμού και εμμονής».

© Evangelos Gkikopoulos


Επιπλέον, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Πέτρος Αποστολόπουλος, που υποδύεται τον ψυχολόγο, σχολιάζει τόσο για τον ρόλο του, όσο και για την συνολική του εμπειρία από τις πρόβες έως και τα γυρίσματα της ταινίας: «Η συνεργασία μου με τον Λευτέρη, αλλά και όλους τους συνεργάτες, τεχνικούς και ηθοποιούς, ξεκίνησε από τις πρόβες για την ταινία, από μακρές και γόνιμες συζητήσεις κι από περάσματα των σκηνών, με στόχο να βρούμε την πιο άρτια απόδοσή τους. Και βεβαίως την πορεία του ρόλου που παίζω και τις διακυμάνσεις του. Ένας ψυχολόγος που μέσα σε λίγα λεπτά περνά από καταστάσεις διαφορετικές και ιδιαίτερα φορτισμένες».

Η ταινία μικρού μήκους, στην οποία ο Λευτέρης Ραμπαζής ανέλαβε την σκηνοθεσία, αλλά και το σενάριο, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη μετά από δουλειά ενός έτους και πρόσφατα έγινε δεκτή στο Φεστιβάλ των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο Pinewood, First-Time Filmmaker Sessions, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και τις 21 Απρίλη.

© Evangelos Gkikopoulos


Δείτε το τρέιλερ του «Distorted Reality» εδώ:


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Λευτέρης Ραμπαζής

Story: Λευτέρης Ραμπαζής και Γιώργος Τσαουσίδης

Παραγωγή: Λευτέρης Ραμπαζής, Ευάγγελος Χατζιδάκης, Scoa News

Executive Producer: Tricycle Productions

Διευθυντής Φωτογραφίας: Σωτήρης Τσίρος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Σιδηροπούλου

Ηθοποιοί: Πέτρος Αποστολόπουλος (Γιώργος/Ψυχολόγος), Φίλιππος Γαδ (Λευτέρης), Σήφης Μανταδάκης (Οδυσσέας), Δήμητρα Μπάσιου (Κατερίνα), Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Άγνωστος Ψυχολόγος), Ορφέας Χαριζάνης (Αδερφός), Ειρήνη Χολίδη (Μητέρα)

Editor: Chris Connor

Σύνθεση Μουσικής: Νίκος Κατσιαδάς (Housenick)