Κινηματογραφος

Γιατί ο Τζεφ Μπρίτζες γίνεται ξανά ο «The Dude»;

Επιστρέφει «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι»;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lebowski.jpg
IMDB

Αν είσαι λάτρης των καλτ ταινιών, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει το «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» και να μην γνωρίζεις τον «The Dude», τον μουσάτο χαρακτήρα με τα χαρακτηριστικά μαλλιά και την ζακέτα, που ενσάρκωσε ο Τζεφ Μπρίτζες.

Ο Τζέφρι «The Dude» Λεμπόφσκι φαίνεται ότι 21 χρόνια μετά επιστρέφει, ή τουλάχιστον αυτό αφήνει να υπονοηθεί ο Μπρίτζες μέσα από μία δημοσίευση του στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο πρωταγωνιστής ανέβασε ένα βίντεο, όπου βλέπουμε τον ίδιο μέσα στον τότε ρόλο του, μαζί με την λεζάντα «Δεν μπορούμε να ζούμε στο παρελθόν, φίλε. Μείνετε συντονισμένοι».



Για ποιον, όμως, λόγο ο εμβληματικός χαρακτήρας του καλτ κινηματογράφου και των αδελφών Κοέν εμφανίζεται ξανά; Λοιπόν, για την ώρα μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις.

Στο τέλος του βίντεο του Μπρίτζες αναγράφεται η ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου, η ίδια ημερομηνία, που θα πραγματοποιηθεί το Super Bowl. Αυτό θα μπορούσε να είναι σύμπτωση, αλλά θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι ο «The Dude» θα επιστρέψει ως μέρος ενός ακριβοπληρωμένου διαφημιστικού σποτ, το οποίο ίσως σχετίζεται με προϊόντα περιποίησης για μούσια ή ακόμα και με το αγαπημένο του κοκτέιλ, White Russian.

Ένα ακόμα πιθανό σενάριο είναι η συμμετοχή του στο spin-off του «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι», «Going Places», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Η ταινία θα επικεντρωθεί στον αντίπαλο του «The Dude» στο μπόουλινγκ, Τζίσους Κουιντάνα, ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του ως «Ο Ιησούς» και τον οποίο υποδύεται ο Τζον Τορτούρο. Ο ηθοποιός, μάλιστα, εκτός από πρωταγωνιστής, θα είναι και σεναριογράφος και σκηνοθέτης της νέας ταινίας.

Το spin-off βασίζεται στην γαλλική ταινία του 1974, «Ο χορός των διεφθαρμένων», η οποία παρακολουθούσε τρεις εγκληματίες, των οποίων τα σχέδια συνεχώς αποτύγχαναν και γυρνούσαν εναντίον τους. Τα ονόματα, που θα αποτελούν το καστ, έχουν ήδη γίνει ως επί το πλείστον γνωστά και ανάμεσα τους δεν συναντάμε αυτό του Μπρίτζες, αλλά ίσως για την ώρα αφήνουν την συμμετοχή του για έκπληξη.

Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις. Υπάρχει και η πιθανότητα, οι συντελεστές του «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» να αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των «Κακών Παιδιών» και να ετοιμάζουν ακόμα και μετά από δύο δεκαετίες μία σίκουελ ταινία, όπου στο επίκεντρο θα συναντήσουμε και πάλι τον «The Dude».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ