Κινηματογραφος

Το Ξέρουν Όλοι

Ανεπαρκής αποδεικνύεται ο ιρανός Ασγκάρ Φραντί στην πρώτη «διεθνή» ταινία του

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
everybody_knows_00_13_46.jpg

Η ισπανίδα Λόρα μετά από μακρόχρονη απουσία στην Αργεντινή όπου έχει φτιάξει τη δική της οικογένεια επιστρέφει στη γενέτειρά της στην Ισπανία για να γιορτάσει το γάμο της αδερφής της. Όμως η γιορτινή ατμόσφαιρα θα διακοπεί αναπάντεχα όταν η έφηβη κόρη της πέσει θύμα απαγωγής.

Ανεπαρκής αποδεικνύεται ο ιρανός Ασγκάρ Φραντί στην πρώτη «διεθνή» ταινία του. Ο δημιουργός του «Χωρισμού» και του «Εμποράκου» αδυνατεί να δέσει αποτελεσματικά το ψυχολογικό σασπένς με την απεικόνιση  των υπαρξιακών καταστάσεων και των περίπλοκων σχέσεων των ηρώων.

Μένοντας στον αφρό της ιστορίας και αδυνατώντας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των «ισπανικών» δεδομένων (η πρώτη του ταινία χωρίς ιρανούς χαρακτήρες) φτιάχνει μια ισχνή – αν όχι αποτυχημένη- δραματουργία όπου το οικονομικό κίνητρο δεν παγιδεύει μόνο τις ζωές των ηρώων αλλά και τον ίδιο το σκηνοθέτη σε ένα φαύλο κύκλο όπου τα μυστικά και ψέματα διαδέχονται το ένα το άλλο με τρόπο άγαρμπο και ελάχιστα πειστικό. Ακόμη και οι ερμηνείες των ισπανών σταρ (το ζεύγος Κρουζ- Μπαρδέμ) ελέγχονται καθώς η πρώτη είναι υπερβολική στις εκδηλώσεις της ενώ ο δεύτερος προσπαθεί κάπως καλύτερα.   

ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ (EVERYBODY KNOWS) - TRAILER (GREEK SUBS)

Το Ξέρουν Όλοι (Todoslo Saben) (**)

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ