Κινηματογραφος

Βίντεο: Οι 25 καλύτερες ταινίες του 2018 κατά τον David Ehrlich

Ο κριτικός της IndieWire δεν μένει μόνο στις ταινίες που σπάσαν τα ταμεία

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο David Ehrlich είναι ο βασικός κριτικός κινηματογράφου της IndieWire, ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει και για έντυπα, όπως το Rolling Stone, το Vanity Fair και η The Guardian. Εκτός από κριτικές, κατά καιρούς του αρέσει να κάνει και λίστες, που συμπεριλαμβάνουν τις πιο υποτιμημένες ταινίες, τις πιο όμορφες κινηματογραφικές στιγμές και τις καλύτερες αδιανέμητες ταινίες.

Το γεγονός ότι δίνει βήμα και στις λιγότερο γνωστές ταινίες, ακόμα και σε αυτές που δεν έφτασαν ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες, ίσως είναι ένας από τους λόγους, που η λίστα του με τις 25 καλύτερες ταινίες της χρονιάς έχει γίνει όχι μόνο αγαπητή, αλλά και ένα είδος παράδοσης για τους σινεφίλ, που την περιμένουν κάθε Δεκέμβρη από το 2012 και μετά. Επιπλέον, οι οπτικοακουστικοί συνδυασμοί που δημιουργεί, με τα soundtracks και τα αποσπάσματα των ταινιών, αποτελούν έναν ακόμα λόγο, για να θες να βλέπεις και να ξαναβλέπεις τα βίντεο του.

Στο φετινό τοπ 25 του Ehrlich συναντάμε κλασικές χολιγουντιανές παραγωγές τύπου «Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση» και «Ένα αστέρι γεννιέται», αλλά και ταινίες λιγότερο γνωστές και μη αμερικανικής παραγωγής, όπως το νοτιοκορεάτικο «Το παιχνίδι με τη φωτιά» και το κινεζικό «Ryuichi Sakamoto: Coda», με την πρώτη θέση να έχει λάβει το «Ακρότητες» του Πολ Σρέιντερ, ταινία που έβγαλε στο σύνολο 3,8 εκατομμύρια δολάρια (ταινίες που ξεπέρασαν το δισεκατομμύριο, όπως το «Μαύρος Πάνθηρας» και το «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας», δεν κατάφεραν να βρεθούν καν στην τελευταία θέση της λίστας). Στην κατάταξη του Ehrlich, πάντως, μια θέση κέρδισε και το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

Δειτε περισσοτερα