- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
The Republic Redux: Κινηματογραφική πρεμιέρα αποκλειστικά στο athensvoice.gr
Η πρώτη και πολυσυζητημένη ταινία του Δημήτρη Τζέτζα σε μια online προβολή με αφορμή τα 15 χρόνια της ATHENS VOICE
«Ο Αχιλλέας πληρώνεται από τον διαπλεκόμενο δημοσιογράφο Μάριο Σφήκα για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις. Όταν όμως αναλάβει να γυρίσει ένα βίντεο για τον εκβιασμό ενός μεγαλοεπιχειρηματία, για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου πολιτικού, μπλέκει ανεπανόρθωτα και όσα ακoλουθούν μυρίζουν βενζίνη, τρόμο και αίμα».
Τρία χρόνια μετά την προβολή της στους κινηματογράφους, η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Δημήτρη Τζέτζα, ένα σκληρό φιλμ με φόντο την Αθήνα της κρίσης, ξεκινά ένα νέο ταξίδι σε μια redux version.
Με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών όπως οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στάνκογλου, Τάκης Σπυριδάκης, Ερρίκος Λίτσης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Χασάνι, Δημήτρης Λιόλιος, Πέτρος Λαούδης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Νικούλη, Μπάμπης Παπανικολάου, Νικόλαος Ρούσαλης, Σουλτάν Αμίρ, Kazuaki Shitamori, Αντώνης & Χάρης Μήτρου, Blaine Reinenger, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κιμούλης και Ζωή Λάσκαρη, το «The Republic Redux» θα προβληθεί για πρώτη φορά online τον Δεκέμβριο στο athensvoice.gr, με αφορμή τα 15 χρόνια της ATHENS VOICE.
«Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ανέβηκε και κατέβηκε το The Republic στις αίθουσες. Σε αυτό το διάστημα η ταινία ήταν άφαντη και πολλοί άνθρωποι την έψαχναν. Δεδομένου ότι είναι μια μοντέρνα και rock αθηναϊκή ταινία, με όλη την βρώμα της, τη γοητεία της και τους χαρακτήρες της, δεν θα μπορούσε να βγει από κάπου online εκτός από την ATHENS VOICE. Είμαι χαρούμενος που μετά από τόσο καιρό μπορούμε επιτέλους να δώσουμε το The Republic Redux σε ένα ευρύτερο κοινό μέσα από ένα σεβαστό και ποιοτικό free press το οποίο ο κόσμος, 15 χρόνια τώρα, διαβάζει, εκτιμά και καταλαβαίνει» σημειώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τζέτζας.
Μείνετε συντονισμένοι στο athensvoice.gr και τη σελίδα του φιλμ στο facebook για την ημερομηνία προβολής του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Ένα ακριβό και ασυνήθιστο στοίχημα
Η εμμονή του Κερκ Ντάγκλας με τον ήρωα και τα πέντε κερδισμένα Όσκαρ
Αναμένεται να «πιάσει» πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια
Η κόντρα που κράτησε χρόνια
Η Κρίσταλ Χάρις καλεί την ηθοποιό να «ξανασκεφτεί» τη συμμετοχή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.