Κινηματογραφος

Non stop δουλειά για τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο - Τα 17 άγνωστα σενάριά του

Και ένα 18ο, ολοκληρωμένο για μια τηλεοπτική σειρά κόμικς για τον The Hulk

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
deltoro.jpg
EPA/PAUL BUCK

Ο ευρηματικός σκηνοθέτης με δύο ήδη Όσκαρ στο ενεργητικό του - από το 2017, μάλιστα για την ταινία «Η Μορφή του Νερού» - ανακοίνωσε με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter τα νέα, άγνωστα αλλά ολοκληρωμένα σενάριά του.

Ο σκηνοθέτης των «Hellboy» και του «Λαβύρινθου του Πάνα» αποκάλυψε ότι έχει ήδη ολοκληρώσει 17 δικά του «παραμύθια», που δεν έχουν γίνει ακόμα κινηματογραφικές ταινίες. Ωστόσο, κατάφερε να εντείνει την αγωνία όλων.

Ο κατάλογος των σκηνοθετημένων ταινιών του Ντελ Τόρο περιλαμβάνει τους τίτλους: “The Witches,” “Justice League Dark,” “Beauty and the Beast,” “At the Mountains of Madness,” “Fantastic Voyage,” “The Count of Monte Cristo,” “Mephisto’s Bridge,” “Pacific Rim 2,” “Secret Project (χωρίς τίτλο),” “Superstitious,” “Nightmare Alley,” “Haunted Mansion,” “The Buried Giant,” “The Coffin,” “Drood,” “List of 7” (σε συνεργασία με τον Mark Frost), and “Wind in the Willows.”

Ο Ντελ Τόρο κατέστησε σαφές βέβαια, σε μία από τις αναρτήσεις του ότι αυτά τα σενάρια δεν είναι «εν δυνάμει σενάρια» αλλά ολοκληρωμένα, τα οποία μάλιστα του πήραν μήνες για να τελειώσουν και κυμαίνονται μεταξύ 90 σε 130 σελίδων.

«Κάθε σενάριο διαρκεί περίπου ένα χρόνο, έτσι κάπως έχασα πάνω από μία δεκαετία (στην περίπτωση του «At the Mountains of Madness» πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να το ερευνούμε και να το σχεδιάζουμε κτλ.)», έγραψε ο διάσημος σκηνοθέτης. «Κάθε ένα από αυτά πήρε μήνες ή χρόνια από τη ζωή μου».

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μάλιστα, ανέφερε και ένα 18ο, ολοκληρωμένο σενάριο, για μια τηλεοπτική σειρά κόμικς, το The Hulk.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ