Κινηματογραφος

Προσευχήσου πριν πεθάνεις: Ο Τζο Κόουλ των Peaky Blinders έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Δείτε το τρέιλερ της απίστευτης αληθινής ιστορίας του Μπίλι Μουρ

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Στην Κλονγκ Πρεμ υπάρχουν δέκα κανόνες. Εάν τους παραβείς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνεις. Εάν δεν τους παραβείς, θα πεθάνεις στα σίγουρα, όμως ο Μπίλι (Τζο Κόουλ) δεν είναι αποφασισμένος για κάτι τέτοιο. Η ταινία που κέρδισε τις εντυπώσεις στις Κάννες, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Δεκεμβρίου από την Odeon και την Audio Visual.

Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση. Η αδελφότητα που θα γνωρίσει θα τον οδηγήσει μέσω ενός δύσβατου δρόμου στην εξιλέωση.

Ο Ζαν - Στεφάν Σοβέρ (Johnny Mad Dog) θα δώσει στον Τζο Κόουλ τον πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο της ζωής του και ο Μπίλι Μουρ θα δει το βιβλίο του, μετά από Best Seller και στις κινηματογραφικές αίθουσες με μερικές σκηνές που κόβουν την ανάσα και εντυπωσίασαν στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.