Κινηματογραφος

Town Cinemas: Ο νέος κινηματογράφος με τα όλα του στη Γλυφάδα

Πήγαμε και είδαμε αν, όσα λένε, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν είσαι σινεφίλ, σαν εμένα, γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν είναι εύκολο να βρεις τα σωστά στέκια για να απολαύσεις μια ταινία.

Είμαι από εκείνους που τα βλέπουν όλα. Θα χασκογελάσω με μια κωμωδία, θα ενθουσιαστώ με μια καλή περιπέτεια, θα είμαι στην τσίτα βλέποντας ένα θρίλερ, θα ταξιδέψω με μια ταινία φαντασίας, θα συνδεθώ με ένα δράμα, ενώ θα εκτιμήσω και κάτι πιο βαρύ. Αλλά παράλληλα θέλω και την άνεσή μου, τις κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες, με τις σωστές οθόνες, την καθαρή ακουστική και σε σωστή αντιστοιχία με το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Τα τελευταία χρόνια η στασιμότητα σε ό,τι αφορά τα cinema και τις εγκαταστάσεις τους δημιούργησε ένα κενό στον τομέα της ψυχαγωγίας. Αυτό ακριβώς το κενό έρχονται να καλύψουν τα Town Cinemas, τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό πριν λίγες μέρες, στο κέντρο της Γλυφάδας, στη θέση του παλιού Cinepolis.

Μια κίνηση που με χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και είμαι κάτοικος νοτίων προαστίων κι επιτέλους θα έχω έναν σωστό κινηματογράφο δίπλα μου και δε θα χρειάζεται να πηγαίνω μακριά.

Διάβασα αρκετά για τα Town Cinemas, αλλά επειδή κρατάω πάντα μικρό καλάθι, πήγα ο ίδιος από τη Ζησιμοπούλου για να δω αν όσα λένε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο χώρος έχει όντως ανακαινιστεί πλήρως και είναι πραγματικά καλαίσθητος, ενώ οι μυρωδιές από το snack bar με υπνώτισαν, οπότε φρόντισα να το επισκεφτώ για «καύσιμα» προτού ξεκινήσει η ταινία.

Μπορεί να μην μπήκα και στις 4 ψηφιακές αίθουσες, αλλά αν είναι όλες σαν εκείνη που επισκέφτηκα, τότε μιλάμε για εξοπλισμό που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό θεατή!

Το ότι τα Town Cinemas είναι το μοναδικό multiplex που διαθέτει 4K laser σύστημα προβολής, τελικά δεν περνάει απαρατήρητο, μιας και από πλευράς εικόνας, είδα τα πάντα όπως τους αξίζει, με απόλυτη ευκρίνεια. Και σε συνδυασμό με το σύστημα Dolby Surround 7.1, προς στιγμή, ένιωσα πως είμαι μέρος της ταινίας!

Σίγουρα βοήθησαν και τα σούπερ αναπαυτικά δερμάτινα καθίσματα, αλλά αυτό που με αποτελείωσε ήταν ο μεγαλύτερος, από ό,τι συνήθως, χώρος για τα πόδια. Βλέπετε, έχοντας ένα σχετικό ύψος, πάντα δυσκολευόμουν να βολευτώ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ε, στα Town Cinemas, την κατευχαριστήθηκα την προβολή!

Πριν φύγω όμως, φρόντισα να τσεκάρω την πολυσυζητημένη αίθουσα VR games! Δεν έκατσα πολύ μεν, αλλά την επόμενη φορά θα έρθω νωρίτερα, γιατί κάτι μου λέει πως δε θα ξεκολλάω με τίποτα από εκεί μέσα.

Επιτέλους ένας κινηματογράφος με τα όλα του, ο οποίος σίγουρα θα γίνει στέκι δικό μου, όπως και πολλών.

Είναι σημαντικό που κάποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την 7η τέχνη στην Ελλάδα κι επενδύουν σε αυτήν. Με τέτοιες κινήσεις είναι δεδομένο πως θα αναθαρρήσουν οι σινεφίλ, θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι απογοητευμένοι και θα εκτιμήσουν το cinema οι νεότεροι!

Πλέον, η κινηματογραφική έξοδος περνάει σε άλλο επίπεδο κι έχω έναν ακόμη λόγο να αγαπώ τα νότια προάστια.

Κι όπως λένε και οι ίδιοι: Town Cinemas. It’s Your Town.