Κινηματογραφος

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη «Φωνή του Αντώνη»

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καπάτου για την ελληνική οικογένεια της κρίσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η Φωνή του Αντώνη» κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καπάτου συμμετέχει στο Επίσημο Πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα διεξαχθεί από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. 

«Η Φωνή του Αντώνη» καταγράφει καθημερινές κωμικοτραγικές ιστορίες της οικογένειας του σκηνοθέτη Χρήστου Καπάτου. «Πόσα αυτοσχέδια ποιήματα μπορεί να γράψει ένας ογδοντάχρονος; Πόσα τσιλιμπουρδίσματα μπορεί να ανακαλέσει η γυναίκα του για να τον πειράξει; Και πόσες φορές μετράς τα λεφτά πριν βεβαιωθείς πόσα είναι; Το 2011, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ο Χρήστος Καπάτος μετακομίζει με τους γονείς του και ξεκινά να κινηματογραφεί τη νέα του ζωή στο πατρικό. Την ίδια περίοδο, ο πατέρας του, Αντώνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομιλίας, λόγω μιας σειράς εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι μόνοι που μπορούν να τον κατανοήσουν είναι ο γιός του και η σύζυγός του. Και ενώ ο Χρήστος αρχικά επιδιώκει να απεικονίσει την αγωνία, τον φόβο, το χιούμορ, τη γραφικότητα και την μπαναλιτέ της καθημερινότητας στην ημι-λούμπεν Ελλάδα της κρίσης, τελικά βρίσκει ένα νέο μοντέλο συνύπαρξης και, μαζί με αυτό, τη φωνή του Αντώνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καπάτος απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

(Δείτε περισσότερα: Η Φωνή του Αντώνη: Το ευαίσθητο και αιχμηρό οικογενειακό πορτρέτο που βραβεύτηκε)