- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φαρενάιτ 11/9: O Μάικλ Μουρ τα βάζει στο νέο του ντοκιμαντέρ με τον Τραμπ
Δείτε το τρέιλερ για «τον τελευταίο πρόεδρο των ΗΠΑ»
Το «Φαρενάιτ 11/9» είναι το νέο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ που τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ και την πορεία του από την ημέρα της εκλογής του έως σήμερα. Οι προθέσεις και οι στάσεις του κινηματογραφικού παραγωγού απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο είναι ξεκάθαρες ήδη από τον τίτλο της ταινίας, ο οποίος παραπέμπει στην προγενέστερη ταινία του Μουρ «Φαρενάιτ 9/11», η οποία ασκούσε κριτική στην προεδρία του Τζορτζ Μπους του νεότερου, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου και στην κάλυψη των παραπάνω από τα ΜΜΕ.
Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι το «Φαρενάιτ 9/11» είχε τον υπότιτλο «Η θερμοκρασία στην οποία καίγεται η ελευθερία». Έτσι, μπορούμε να εικάσουμε ότι στο «Φαρενάιτ 11/9» ο Μάικλ Μουρ μας καταδεικνύει την 9η Νοεμβρίου, ημέρα που ανακοινώθηκε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ σε πρόεδρο των ΗΠΑ, ως μία ακόμα «θερμοκρασία» στην οποία η ελευθερία εξατμίζεται.
Την γραμμή αυτή του ντοκιμαντέρ έρχεται να μας επιβεβαιώσει το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Σε αυτό βλέπουμε τον Τραμπ να χαρακτηρίζεται ως «ο τελευταίος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ ομιλίες του με ρατσιστικό περιεχόμενο προβάλλονται παράλληλα με πορείες νεοναζί.
Στο τρέιλερ ο Μουρ φαίνεται, επίσης, να συνομιλεί με τον Ντέιβιντ Χογκγ, τον 18χρονο ακτιβιστή που επέζησε του μακελειού στη Φλόριντα στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, καθώς και με την Αλεξάνδρια Οκάσιο – Κορτέζ, την 28χρονη υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία επικράτησε έναντι του φαβορί των Δημοκρατικών στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο και η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πολιτική «μηδενικής ανοχής» της διοίκησης Τραμπ.
Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Σεπτεμβρίου μετά την παρουσίαση του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.