Κινηματογραφος

Έρχονται: τα Φανταστικά Ζώα, Μάγοι, ο Aquaman, o Godzilla και άλλα Τέρατα

Δείτε τα πρώτα τρέιλερ

Γιάννης Νένες
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 21 Ιουλίου, στο φετινό ετήσιο συνέδριο Comic Con, τη μεγαλύτερη γιορτή κόμικς και φανταστικού που γίνεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, η Warner Bros συμμετείχε με μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες. Παρόντες και τα μεγάλα ονόματα – οι πρωταγωνιστές των ταινιών που συνομίλησαν με το κοινό και τους εκπροσώπους του τύπου.

Οι ταινίες που παρουσιάστηκαν είναι: Η Καλόγρια (The Nun), Aquaman, Godzilla ΙΙ Ο Βασιλιάς των Τεράτων (Godzilla: King Of The Monsters), και Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (Fantastic Beasts and The Crimes Of Grindelwald).



Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (Fantastic Beasts and The Crimes Of Grindelwald)-15 Νοεμβρίου 2018 στους κινηματογράφους

Δράμα φαντασίας, σίκουελ του πρώτου Fantastic Beasts and Where to Find Them (που είδαμε το 2016). Είναι το δέκατο φιλμ στη σειρά του franchise του Κόσμου των Μάγων, το οποίο ξεκίνησε με το σερί των ταινιών του Harry Potter.  Η σκηνοθεσία είναι του David Yates που είχε σκηνοθετήσει τέσσερις Harry Potter και το πρώτο Fantastic Beasts και το σενάριο της γκουρού, πλέον, στη μαγεία, J. K. Rowling. Το καστ εντυπωσιακό: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Jude Law και Johnny Depp. Στην ιστορία, ο Newt Scamander, υπάλληλος του Βρετανικού Υπουργείου Μαγείας, και ο διευθυντής του Σχολείου της Μαγείας Albus Dumbledore προσπαθούν να κατατροπώσουν τον κακό μάγο Gellert Grindelwald, ενώ αντιμετωπίζουν νέες απειλές σε έναν ολοένα και πιο διχασμένο κόσμο της μαγείας. Στο τέλος του πρώτου φιλμ, ο δυνατός και υπερκακός μάγος του σκότους Gellert Grindelwald συνελήφθη από το MACUSA (Κονγκρέσο Μαγείας των ΗΠΑ), με τη βοήθεια του Newt Scamander. Τώρα όμως ο Grindelwald όμως δραπετεύει και μαζεύει τους πιστούς του για να δημιουργήσει έναν στρατό μάγων και μαγισσών και να κυριαρχήσουν επάνω σε όλα τα μη-μαγικά όντα. Ο Albus Dumbledore στρατολογεί τον πρώην μαθητή του, Newt Scamander, ο οποίος δέχεται να βοηθήσει χωρίς να γνωρίζει τους κινδύνους και τις δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσει επάνω σε αξίες όπως εμπιστοσύνη, φίλοι, οικογένειαwho.

Η σειρά είχε ξεκινήσει σαν τριλογία αν και η J. K. Rowling έχει δηλώσει ότι πρόκειται να γίνουν 5 συνολικά ταινίες. Το τρίτο φιλμ είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου του 2020. Περιμένοντας το δεύτερο φιλμ να βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2018, το πρώτο επίσημο τρέιλερ παρουσιάστηκε στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο. 



Aquaman-20 Δεκεμβρίου 2018 στους κινηματογράφους

Ο Aquaman είναι ένας από τους σούπερ ήρωες των αμερικάνικων DC Comics. Είναι μισός «από την Ατλαντίδα» και μισός Άνθρωπος που διστάζει να αναλάβει το θρόνο της υποβρύχιας πολιτείας της Ατλαντίδας. Έχει την ικανότητα να κοντρολάρει τα κύματα, να επικοινωνεί με όλα τα άλλα θαλάσσια όντα, να κολυμπάει σε υπερηχητικές ταχύτητες και διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη.

Σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Αυστραλός James Wan (γνωστός για το τρομακτικό Saw και τη σειρά των Conjouring), ενώ το σενάριο υπογράφουν ο David Leslie Johnson-McGoldrick και ο Will Beall. Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι ο θηριώδης γόης Jason Momoa που υποδύεται τον Aquaman, γνωστός κυρίως ως Khal Drogo από το Game of Thrones (ο άνθρωπος που χάρισε στην Καλίσι τα αυγά με τα δρακάκια – πόσο πιο θρυλικός!). Μαζί του ένα σπουδαίο καστ: Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, και η ακαταπόνητη Nicole Kidman.

Ο Aquaman εμφανίζεται για τρίτη φορά σε live action ταινία, μετά το Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) και το Justice League (2017), και αυτή είναι η πρώτη δική του-κατά-δική-του ταινία. Στην οποία, ο Aquaman, ή Arthur Joseph Curry, κληρονόμος του υποθαλάσσιου βασιλείου της Ατλαντίδας, αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον λαό του εναντίον του κακού αδερφού του, του Orm, ο οποίος προσπαθεί να ενώσει τα επτά βασίλεια των θαλασσών για να τα στρέψει εναντίον του γήινου κόσμου.



Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων (Godzilla: King Of The Monsters)-30 Μαΐου 2019 στους κινηματογράφους

Αμερικάνικη παραγωγή με το Τέρας Όλων των Τεράτων σε μεγάλη (digital) φόρμα, σε σκηνοθεσία του Michael Dougherty που είναι και ο συν-σεναριογράφος. Η ταινία είναι σικουελ του Godzilla του 2014 και αποτελεί την 35η κατά σειρά ταινία με ήρωα τον μυθικό Godzilla – τόσο μυθικό που ακόμα και στον ελληνικό στρατό, όταν το μενού περιλαμβάνει κρέας κονσέρβα, του έχουν δώσει το όνομα Γκοτζίλα. Αυτή είναι και η τρίτη ταινία με Godzilla, παραγωγής αμερικάνικου στούντιο. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, O'Shea Jackson Jr., Ken Watanabe, και Zhang Ziyi.

Το πράσινο φως για το σίκουελ δόθηκε όταν η πρεμιέρα του πρώτου φιλμ, το 2014, πήγε πολύ καλά από εισπράξεις. Σε αυτή την ταινία παρουσιάζονται οι ηρωικές προσπάθειες της κρυπτο-ζωολογικής οργάνωσης Monarch καθώς τα μέλη της αντιμετωπίζουν μία στρατιά υπερ-τεράστιων τεράτων, μεταξύ των οποίων και ο σταρ Godzilla, που συγκρούεται με τη γιγαντιαία θεά Mothra, μητέρα όλων των σκόρων, το Rodan, ένα από τα πιο κακά ιπτάμενα τέρατα των γιαπωνέζικων Kaiju που έχει μάλιστα και τη δική του σειρά ταινιών, καθώς και με τον απόλυτο εχθρό του, τον τρικέφαλο Βασιλιά Ghidorah. Τρία υπερ-τέρατα που όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται για πλάσματα της φαντασίας και των μύθων αλλά αυτά ξυπνάνε και ζητούν κυριαρχία στον κόσμο και στο ανθρώπινο είδος, το οποίο νοιώθει μέγεθος κατσαρίδας μπροστά σε αυτά τα μεγαθήρια. Οι μάχες προβλέπονται συνταρακτικές. Όσο για το μέλλον, εκτός από αυτό το σίκουελ, έχουμε να περιμένουμε (για τον Μάιο του 2020, εάν το θέλουν οι θεοί των τεράτων), τον Godzilla να πρωταγωνιστεί στο τρίτο φιλμ της σειράς μαζί με τον King Kong.