Κινηματογραφος

«The Favourite» - Δείτε το… αγαπημένο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου (video)

Μια βασιλική κωμωδία με τις Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν στην Αγγλία του 18ου αιώνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος του «Κυνόδοντα», του «Αστακού» και του «Ιερού Ελαφιού» μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην Αγγλία των αρχών του 18ου αιώνα. Η νέα του ταινία με τίτλο «The Favourite» είναι μια βασιλική μαύρη κωμωδία με τις Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Αγγλία του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία. Παρόλα αυτά οι γαλαζοαίματοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τους αγώνες πάπιας και την κατανάλωση ανανά. Η εύθραυστη και ασθενική βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει τον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) είναι αυτή που στην ουσία κυβερνά τη χώρα. Η ισορροπία στη σχέση της βασίλισσας με την Λαίδη Σάρα αλλάζει με την εμφάνιση μιας νέας υπηρέτριας στο παλάτι, της Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν), η οποία θα γίνει η «αγαπημένη» της Λαίδης.  

Η ταινία ανακοινώθηκε πως θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, ελπίζοντας σε μια καλή θέση στην κούρσα για το Όσκαρ.