Κινηματογραφος

16 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς αυτή τη χρονιά

Ξέρω τι θα δεις αυτό το καλοκαίρι

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bmtcxota4mdyznf5bml5banbnxkftztgwmjyxndkzntm._v1_sx1777_cr001777998_al_.jpg
The House That Jack Built, © 2018 - Zentropa

Παραδοσιακά εδώ και χρόνια τα μεγάλα όπλα του αμερικανικού εμπορικού κινηματογράφου βγαίνουν το καλοκαίρι. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως κάποιες ταινίες του Χόλιγουντ έχουν προφίλ υψηλής καλλιτεχνικής και εμπορικής καριέρας (βλέπε Όσκαρ) και κρατούν το…σασπένς μέχρι τα Χριστούγεννα, την τελική ευθεία που οδηγεί στα βραβεία της ακαδημίας του θεάματος.

Φέτος το καλοκαίρι έχουμε πολλά και καλά φιλμ να απολαύσουμε. Σύμφωνα με τις συστατικές επιστολές η Marvel έχει κάθε λόγο να χαμογελά, κάποιοι σημαντικοί δημιουργοί έχουν έτοιμες τις νέες πραμάτειες τους ενώ ορισμένα θρίλερ θα φροντίσουν να δροσίσουν τις νύχτες μας, πριν οδηγηθούμε σε κάποιες μεγάλες επιστροφές στο τέλος του χρόνου όπως αυτή της πιο διάσημης νταντάς στην υφήλιο, της Μαίρη Πόπινς. Ιδού λοιπόν, κάποιες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο 2018.

1. Τhe House That Jack Built
Η νέα ταινία του Λαρς Φον Τρίερ αφηγείται τη δράση ενός σίριαλ κίλερ, διαδραματίζεται σε μια χρονική περίοδο 12 ετών όπου 5 φόνοι χωρίζουν την ταινία σε αντίστοιχα μέρη κι έχει πρωταγωνιστές τον Ματ Ντίλον και την Ούμα Θέρμαν.

The House That Jack Built Official Teaser Trailer (2018)

Λόγω της ιδιοσυγκρασίας του δανού σκηνοθέτη είναι βέβαιο ότι δεν θα μοιάζει με καμιά ταινία που έχει πρωταγωνιστή κάποιον κατά εξακολούθηση δολοφόνο και περιμένουμε να δούμε ένα έργο που τουλάχιστον θα μας αφήσει με το στόμα ορθάνοιχτο. 

2. The Man Who Killed Don Quixote
Η ταινία-οδύσσεια του Τέρι Γκίλιαμ επιτέλους ολοκληρώθηκε μετά από αναποδιές και προβλήματα (ανάμεσα τους και η απρόβλεπτη δισκοπάθεια του πρώτου πρωταγωνιστή Ζαν Ροσφόρ που τον ανάγκασαν να μην μπορεί να ιππεύει πλέον το άλογο του ρομαντικού ιππότη) που κράτησαν τον βρετανό δημιουργό σε αναμονή για σχεδόν 20 χρόνια, πριν δει το πρότζεκτ ζωής του να φτάνει επιτέλους στο φινάλε.

THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE Trailer # 2  (NEW 2018) Adam Driver, Terry Gilliam Movie HD

Η διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Θερβάντες, αναμένεται τουλάχιστον εμπνευσμένη κι έχει πρωταγωνιστές τους Ανταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Ολγκα Κιριλένκο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

3. Sunset
Ο ούγγρος Λάζλο Νέμες, σκηνοθέτης του αριστουργηματικού (τουλάχιστον…) «Γιου του Σαούλ» έχει πλέον νέα ταινία να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ των Καννών.

Sunset Official Trailer (Short 2017)

Η πλοκή διαδραματίζεται στις μέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου όπου και παρακολουθούμε την ιστορία ενηλικίωσης μιας κοπέλας. Πρωταγωνιστεί η Γιούλι Γιακάμπ (σεναριογράφος αλλά και ηθοποιός που έπαιζε στον «Γιο του Σαούλ») και ο Βλαντ Ιβάνοφ, ο γιατρός του «4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες».

4. Susperia 
Μυθική ταινία για τους φαν του σπλάτερ των 70s και του Ντάριο Αρζέντο, με το ριμέικ του Λούκα Γκουαντανίνο («Να με φωνάζεις με το όνομα σου») να έρχεται στις αίθουσές μας τον Αύγουστο.

Sunset Official Trailer (Short 2017)

Όπως λέει κι ο ιταλός σκηνοθέτης δεν είναι ένα πιστό ριμέικ αλλά μια προσπάθεια εικονοποίησης του συγκλονιστικού συναισθήματος που ένιωσε όταν είδε για πρώτη φορά την ταινία του Αρζέντο. Πρωταγωνιστεί η Τίλντα Σουίντον.

5. Απίθανοι 2 
Η Pixar επιστρέφει μετά από 14 χρόνια στη μυστική ζωή των συμπαθέστατων Παρ, που πίσω από την εικόνα της συμβατικής, μικροαστικής οικογένειας κρύβεται η συναρπαστικά κωμική δράση κάποιων αλλιώτικων υπερηρώων. 

Incredibles 2 Official Trailer

Η προσθήκη του νέου μέλους (ένα μωρό) φυσικά και θα τους αλλάξει τη ζωή. Είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Υπομονή μέχρι τις 15 Ιουνίου. 

6. Mary Poppins Returns

Supercalifragilisticexpialidocious ονομάζεται το μυστικό της πιο διάσημης βρετανίδας νταντάς όλων των εποχών που προσγειώθηκε στον πλανήτη σινεμά για πρώτη φορά το 1964 με τη μορφή της Τζούλι Αντριους.

Mary Poppins Returns Official Teaser Trailer

Τα Χριστούγεννα του φετινού έτους (στις 27 Δεκεμβρίου για την ακρίβεια) αναμένεται το σύγχρονο σίκουελ της ντισνεϊκής ταινίας-φαινόμενο, με την Έμιλι Μπλαντ να φορά τα ρούχα της μαγικής γκουβερνάντας και να δίνει άλλη διάσταση -περιπετειώδη, πολύχρωμη και χιουμοριστική- στη γκρίζα καθημερινότητα των απογόνων της οικογένειας Μπανκς. Βάζουμε στοίχημα πως η ομπρέλα της Μέρι Πόπινς, το τραγούδι «Spoonful of sugar» αλλά και η φράση κλειδί με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές θα έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο στην ταινία του Ρομπ Μάρσαλ.

7. Hereditary
Με τη φήμη της «πιο τρομακτικής ταινίας της δεκαετίας» ή «ο Εξορκιστής της νέας γενιάς» έρχεται στις αίθουσες μας τον Ιούνιο το σκηνοθετικό ντεμπούτο στις μεγάλες μήκους ταινίες του άγνωστου αμερικανού μικρομηκά Άρι Άστερ.

Hereditary | Official Trailer HD | A24

Στοιχειωμένα σπίτια, γονείς που θρηνούν (η Τόνι Κολέτ σε ρόλο που θυμίζει «Έκτη αίσθηση») και 100% στη φρεσκάδα του Rotten Tomatoes, το φιλμ δείχνει άξιος κληρονόμος της μυθολογίας του κινηματογραφικού τρόμου. 

8. Everybody Knows
Ο πιο διάσημος ιρανός σκηνοθέτης της εποχής, ο Ασγκάρ Φαραντί, υπογράφει τη νέα του δημιουργία στα… ισπανικά και δίνει τα υποκριτικά κλειδιά στο ζευγάρι Χαβιέ Μπαρδέμ-Πενέλοπε Κρουζ.

EVERYBODY KNOWS Official Trailer (2018) Penelope Cruz, Javier Bardem Movie HD

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που περιγράφει την επιστροφή μιας ισπανίδας με την οικογένεια της στα πάτρια εδάφη της Μαδρίτης από το Μπουένος Άιρες όπου ζούσε για χρόνια, κατάσταση που σηματοδοτεί μια σειρά απρόβλεπτων γεγονότων που σχετίζονται με κάποια μυστικά από το παρελθόν. Η ταινία θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ Κανών στις 8 Μαΐου.

9. Mission Ιmposible: Fallout
Ο Τομ Κρουζ δεν το βάζει κάτω και υποδύεται ξανά (για έκτη φορά παρακαλώ!) τον πράκτορα Ίθαν Χαντ, γυρίζοντας ο ίδιος τις υψηλού ρίσκου σκηνές, που συνήθως τον οδηγούν σε άσχημους τραυματισμούς.

Mission: Impossible - Fallout (2018) - Official Trailer - Paramount Pictures

Η παραπάνω συνθήκη βέβαια προσδίδει επιπλέον ενδιαφέρον και αληθοφάνεια στην ταινία που σκηνοθετεί ο Κρίστοφερ Μαγκουάιρ, που μπορεί το όνομά του να μην σας λέει πολλά. Όμως αν σας πούμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τη βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ιστορία του κλασικού «Συνήθεις Ύποπτοι» τότε αυτομάτως αλλάζει και η ματιά πάνω στο νέο «M.I.». Τον Ιούλιο στις αίθουσες.

10. Bohemian Rhapsody
Επιτέλους η βιογραφία γύρω από την εξωπραγματική ζωή του σταρ Φρέντι Μέρκιουρι βρίσκει το δρόμο της για τη μεγάλη οθόνη.

nintchdbpict000371127138.jpg

Ύστερα από συνεχείς αλλαγές προσώπων, ματαιώσεις, αναβολές και ενστάσεις από τα υπόλοιπα μέλη των Queen ήρθε η ώρα για να δούμε με τα ματάκια μας αν η «συγκλονιστική» μεταμόρφωση του Ράμι Μάλεκ («Mr Robot») αξίζει όλα τα παραπάνω στην τελική εκδοχή που φέρει στη σκηνοθετική ούγια τα ονόματα των Μπράιαν Σίνγκερ και Ντέξτερ Φλέτσερ («Wild Bill»).

11. Deadpool 2
O πιο κεφάτος ήρωας της Marvel σε νέες κωμικοπεριπετειώδεις φάσεις. Και πάλι φυσικά ο Ράιαν Ρέινολντς αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο για να γίνει αστείος, συναρπαστικός, πειστικός, εμφατικός και απόλυτα συμβατός με τον εκκεντρικό σύμπαν του ακομπλεξάριστου Deadpool.

Deadpool 2 | The Trailer

Για να έχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, οι παραγωγοί ανέθεσαν το σκηνοθετικό κουμάντο στον Ντέιβιντ Λιτς του «Atomic Blonde», ενώ σε ρόλο κακού ο αγνώριστος Τζος Μπρόλιν. Στις αίθουσες από τις 17 Μαΐου.

12. Η Συμμορία των Oκτώ 
Ξεχάστε τους Κλούνι, Πιτ, Ντέιμον και τις μπαμπεσιές του. Ο Γκάρι Ρος, σκηνοθέτης του «Pleasantville» αλλά και της πρώτης ταινίας της τετραλογίας του «The Hunger Games» αναλαμβάνει ένα πρότζεκτ γεμάτο φινέτσα, στιλ και τσαχπινιά.

OCEAN'S 8 - Official Main Trailer

Η Συμμορία του Ocean επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά όμως, την ομάδα αποτελούν μόνο γυναίκες (Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ριάνα, Μίντι Κάλινγκ, Ντακότα Φάνινγκ και Σάρα Πόλσον). Οι Στίβεν Σόντερμπεργκ και Τζορτζ Κλούνει  αυτή τη φορά κάθονται στις βολικές θέσεις των παραγωγών και απλώς χαζεύουν τα γυναικεία «κατορθώματα» του διάσημου franchise τους. Από τις 21 Ιουνίου στις αίθουσες.

13. Solo: Α Star Wars Story
Αυτή τη φορά το Millennium Falcon ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας αποκαλύπτει την ιστορία που κρύβει ο πιο γνωστός απατεώνας του γαλαξία, ο Χαν Σόλο. 

Solo: A Star Wars Story Official Trailer

Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες και σκοτεινές συναναστροφές στον εγκληματικό υπόκοσμο, ο Σόλο γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Chewbacca και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian. Κάπως έτσι θα οδηγηθούν στο πλέον διάσημο ταξίδι του σύμπαντος που λέγεται Star Wars. Από τις 24 Μαΐου στις αίθουσες.

14. O Ant-Man και η Σφήκα
Ο πιο αντισυμβατικός –και μικροσκοπικός- ήρωας της Marvel, ο Σκοτ Λανγκ (Πολ Ροντ), μετά από το τέλος του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» ζει πλέον με τις συνέπειες των επιλογών του, μοιράζοντας το χρόνο του ως υπέρ-ήρωας και ως πατέρας.

Marvel Studios' Ant-Man and The Wasp - Official Trailer #2

Προσπαθώντας να ισορροπήσει την σπιτική ζωή και τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια πρόκληση που του αναθέτουν η Hope Ban Dyne και ο δόκτωρ Hank Pym. Ο Scott πρέπει να ξαναφορέσει το κοστούμι του και να μάθει να πολεμάει δίπλα στη Σφήκα (Εβάντζελιν Λίλι), ως μια δεμένη ομάδα. Ως γνωστόν όμως οι σφήκες και τα μυρμήγκια δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις…

15. Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε
Τέλεια αντανακλαστικά επιδεικνύουν οι άνθρωποι της Universal αναθέτοντας το λίφτινγκ ενός από τα πιο θρυλικά sci-fi του εν λόγω στούντιο στα στιβαρά σκηνοθετικά χέρια του Ισπανού Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Το Ορφανοτροφείο»).

Jurassic World: Fallen Kingdom - Official Trailer [HD]

Εδώ οι γιγάντιοι δεινόσαυροι συναντούν και πάλι την επιστημονική κατάρτιση των Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ σε μια θεαματική περιπέτεια που έχει τα πάντα: προϊστορικά τέρατα, τεράστιο ηφαίστεια που εκρήγνυνται και μια καλοβαλμένη horror λεπτομέρεια να δίνει τον τόνο στη δράση.

16. Mamma Mia! Here We Go Again
Καλώς ήρθες μακρύ καυτό -όχι ελληνικό αφού τα γυρίσματα ως γνωστόν έγιναν στην Κροατία- καλοκαίρι με τους ήχους των ABBA να δίνουν και πάλι το ρυθμό στην ιστορία που οδηγείται στην απαρχή της.

Mamma Mia! Here We Go Again International Trailer (Universal Pictures) HD

Εκεί δηλαδή που ξεκίνησαν όλα τα μελωδικά μπερδέματα της χίπισσας μητέρας που υποδύεται εκ νέου η Μέριλ Στριπ, με όλο το γνωστό χορευτικό (Μπρόσναν, Φερθ, Σκάρσγκααρντ, Σέιφριντ) στη θέση του και την διαρκώς ανερχόμενη Λίλι Τζέιμς («Σταχτοπούτα», «Baby driver») στο ρόλο της νεαρής Ντόνα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ