- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος νέος γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Τριετής η θητεία του
O σκηνοθέτης και παραγωγός Bασίλης Κοσμόπουλος διορίζεται γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με τριετή θητεία.
Την απόφαση υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προκήρυξης και τη σχετική εισήγηση του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ)
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος είναι σκηνοθέτης-παραγωγός. Η επαγγελματική, εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα διακρίνεται για την πολυδιάστατη ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο και εν γένει τις οπτικοακουστικές τέχνες. Το σκηνοθετικό του έργο περιλαμβάνει δουλειές στο χώρο της μυθοπλασίας (Ο Φωτογράφος των Τρικάλων, 2005) και του ντοκιμαντέρ (Γιάννης Μηλιάδης, 2016, Πέτρος Κόκκαλης, 2017), ενώ πειραματίζεται διαρκώς και με άλλες φόρμες οπτικοακουστικής αφήγησης, όπως οι κινηματογραφικές και πολυμεσικές εγκαταστάσεις (Επίκαιρα Πατρών: ο λαβύρινθος με τις εικόνες, Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, 2006).
Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου και από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές με υποτροφία του ΙΚΥ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμα, είναι απόφοιτος του διεθνούς κύκλου επαγγελματικής κατάρτισης για την ανάπτυξη σχεδίων ντοκιμαντέρ Documentary Campus Masterschool (2006). Ειδικεύτηκε, επίσης, στη σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Μονάχου (HFF), ως επισκέπτης φοιτητής με υποτροφία του ΕΚΚ, και αργότερα στην «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» (Q.J.N.T./DUK).
Δίδαξε σκηνοθεσία στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οπτικοακουστική αφήγηση σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα. Υπήρξε επιμορφωτής του τομέα Οπτικοακουστικών Τεχνών του προγράμματος «Μελίνα - Εκπαίδευση και Πολιτισμός». Συγχρόνως, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, στο έργο: «Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Κινηματογράφου» (ΕΚΚ) και στο ερευνητικό πρόγραμμα: «Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου» (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Τον Φεβρουάριο του 2017, επιλέχθηκε ύστερα από ανοιχτή προκήρυξη διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εκτελούσε παράλληλα τα καθήκοντα του αναπληρωτή γενικού διευθυντή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.