Κινηματογραφος

«Κατάσκοπος» η Κίρα Νάιτλι

Η νέα ταινία της Αγγλίδας ηθοποιού μπαίνει στο στάδιο της παραγωγής

Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κίρα Νάιτλι προβάρει τα ρούχα του κατασκόπου στη νέα δραματική ταινία της K Period Media (της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της βραβευμένης με δύο Όσκαρ κινηματογραφικής επιτυχίας «Manchester by the Sea»).

Η ταινία θα βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο γραμμένο από την Καμίλα Μπλάκετ («Newsroom», «New Girl»). Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Η Νάιτλι συμμετέχει και στην παραγωγή, μαζί με τη Νόρα Γκρόσμαν και τον Ίντο Οστρόφσκι της Bristol Automotive («The Imitation Game») και τους Κίμπερλι Στιούαρντ και Τζος Γκοντφρέι από την K Period Media.

Δυναμική είσοδος

Από την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Sundance το 2016 με το «Manchester by the Sea», η K Period Media -την οποία ίδρυσε η Στιούαρντ- έχει γίνει μία από τις πιο πολυάσχολες εταιρείες παραγωγής ταινιών κύρους, σύμφωνα με το Variety.

Στη λίστα των ταινιών της περιλαμβάνονται:

  • το «Conversion», ένα δράμα για μια οικογένεια στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ που παλεύει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιου της,
  • το έργο «The True Adventures of Wolfboy» με πρωταγωνιστές τους Τζέιντε Λίμπερχε και Τζον Τουρτούρο,
  • το «Charlatan» με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον ως γιατρό του 20ου αιώνα με αμφισβητούμενες χειρουργικές πρακτικές και
  • το remake του θρίλερ τρόμου «Suspiria» του Λούκα Γκουντανίνο για την Amazon Studios.

Η Κίρα Νάιτλι πρωταγωνιστεί στις δραματικές ταινίες «The Aftermath» και «Colette», βιογραφικό έργο για τη ζωή της Γαλλίδας συγγραφέως που έγραψε το Gigi (Ζιζί) πάνω στο οποίο βασίστηκε το ομώνυμο μιούζικαλ.