Κινηματογραφος

Βραβείο σεναρίου στους Λάνθιμο και Φιλίππου στο Φεστιβάλ Καννών!

Μεγάλη διάκριση για το «The Killing of a Sacred Deer»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356443-738601.jpg
Νικόλ Κίντμαν και Κόλιν Φάρελ στο «The Killing of a Sacred Deer»

Με την τελετή απονομής του Χρυσού Φοίνικα και των άλλων μεγάλων βραβείων πέφτει η αυλαία του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Εξ' ημισείας το βραβείο σεναρίου για τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου στο φεστιβάλ Καννών για την ταινία "Ο φόνος του ιερού ελαφιού". To βραβείο μοιράστηκαν με την Λιν Ράμσεϊ για την ταινία "Υοu were never really here". 

Η νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» που είχε κερδίσει ο «Κυνόδοντας» το 2009, αλλά και το Βραβείο της Επιτροπής που είχε πάρει το «The Lobster» το 2015 στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο την εκτίμηση του Φεστιβάλ Καννών για το σινεμά του Έλληνα δημιουργού αλλά και την ισχυρή θέση του στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα.

Το δίδυμο Φιλίππου - Λάνθιμου έχει βραβευθεί πολλές φορές στο παρελθόν με σημαντικότερα τα βραβεία σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας για τις «Άλπεις», το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σεναρίου και φυσικά την υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ