Κινηματογραφος

Στις Κάννες για 8η φορά ο Μίκαελ Χάνεκε

Διεκδικεί τον τρίτο Χρυσό του Φοίνικα, με την ταινία «Happy End»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349956-725984.jpg

Για όγδοη φορά προσκαλείται στο Φεστιβάλ των Καννών ο Αυστριακός Μίκαελ Χάνεκε, ο οποίος έχει ήδη κερδίσει δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα και αν τα καταφέρει και φέτος θα είναι ο πρώτος σκηνοθέτης με τρεις Χρυσούς Φοίνικες στα 70 χρόνια του σπουδαίου αυτού ευρωπαϊκού φεστιβάλ.

Ο 75χρονος Χάνεκε θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ (17 με 28 Μαΐου) με τη νέα του ταινία «Happy End», η οποία παρουσιάζει την ιστορία μίας μεγαλοαστικής οικογένειας που ζει στη Βόρεια Γαλλία, με την προσφυγική κρίση που εκτυλίσσεται στο Καλαί να παίζει σε αυτή μόνον ένα δευτερεύοντα ρόλο.

Ο Χάνεκε έχει κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα το 2009 με την ταινία του - παραβολή για τον φασισμό «Η άσπρη κορδέλα» και το 2012 με την «Αγάπη», για τη δοκιμασία που περνά η οικογένεια ενός ζευγαριού ηλικιωμένων συνταξιούχων καθηγητών της μουσικής, έπειτα από το εγκεφαλικό επεισόδιο της συζύγου.

Εκτός του Χάνεκε, έξι ακόμα σκηνοθέτες έχουν βραβευτεί έως σήμερα δύο φορές με τον Χρυσό Φοίνικα, ανάμεσά τους οι Φράνσις Φορντ Κοπόλα, Εμίρ Κουστουρίτσα και οι αδελφοί Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ